L’Ajuntament de Figueres ha activat el pla municipal de protecció civil en fase d’alerta, com a conseqüència de la intensitat i acumulació de pluja i el previsible augment del cabdal de rius i rieres que afecten el municipi.

A les 9 hores del dia d’avui el regidor de seguretat ciutadana i protecció civil, Quim Felip, s’ha reunit amb comandaments de la Guardia Urbana i ha supervisat el dispositiu desplegat per la policia de la ciutat, brigada municipal i associació de voluntaris de protecció civil.

L’Ajuntament de Figueres mitjançant les xarxes socials anirà informant de les diferents afectacions a la xarxa viària del municipi.

Es recomana seguir l’evolució d’aquest episodi de pluges pels mitjans de comunicació i els comunicats de les autoritats competents en protecció civil.

El pla per risc d'inundacions Inuncat està ara mateix en prealerta per les noves pluges que s'estan produint aquest dijous. Protecció Civil demana respectar els tancaments d'accessos que es puguin anar fent. Ara mateix està plovent al nord-est de Catalunya. Són precipitacions localment intenses però de curta durada, deixant quantitats d'entre 5 i 10 litres per metre quadrat en 30 minuts. A Cabanes s'han recollit aquest matí 44,8 litres; a Portbou s'han acumulat 32,2; a Castelló d'Empúries, 31,3; a Sant Pere Pescador, 21,9 , i al Pantà de Darnius (Alt Empordà) s'han registrat 19,1. A primera hora també han descarregat xàfecs amb moderada intensitat a punts del Pirineu i Prepirineu oriental. A Roses han caigut 11,9 litres en 30 minuts.