11 de octubre de 2018
11.10.2018
Roses

ERC reclama avenços en la redacció de l'ordenança de civisme a Roses

Volen que reculli iniciatives per millorar la participació ciutadana en la gestió municipal o alternatives a les sancions pecuniàries

11.10.2018 | 13:55

La Secció Local d'ERC Roses reclama al govern municipal de Roses, format pel PDeCAT i GDP, que acceleri els tràmits de redacció de l'ordenança de civisme. Ja fa més d'un any i mig que el ple municipal va aprovar una moció presentada per ERC on es demanava que es redactés aquesta ordenança, a dia d'avui inexistent al municipi, on es contemplés de forma especial una regulació inclusiva de l'espai públic. Pocs mesos després, durant la negociació dels pressupostos municipals, el govern es va comprometre a enllestir el text abans del juny de l'any 2018.

Ara com ara, a mitjans d'octubre del 2018, encara no s'han enllestit els treballs per a redactar i aprovar aquesta ordenança, i la comissió encarregada de la seva negociació fa mesos que no es reuneix. Això ha provocat que el Grup Municipal d'ERC mostri el seu malestar amb aquest tema, i reclami al govern celeritat en aquest tema. En aquest sentit, el regidor republicà Gerard Teixidó ha declarat que "ja fa 18 mesos que el ple va aprovar la moció, i no pot ser que el tema es dilati tant. Volem acabar el mandat deixant una bona regulació inclusiva i democràtica dels espais públics, que doni eines a l'Ajuntament per garantir els drets de tots els grups que hi interactuen".

Els republicans volen que la nova ordenança reculli iniciatives com diferents vies que millorin la participació ciutadana en la gestió municipal, alternatives a les sancions pecuniàries en forma de treballs comunitaris i prestacions socials o eines que fomentin el debat i a la resolució democràtica dels conflictes ciutadans.

També demanen l'elaboració d'un inventari dels espais on actualment trobem els cartells de "prohibit jugar a pilota" i una anàlisi de cada un d'ells per a determinar quins compleixen les condicions mínimes de seguretat i convivència amb la resta d'usos per a replantejar aquesta prohibició, això com una regulació per a aquests usos. Teixidó creu que "amb aquesta ordenança, tothom hi sortirà guanyant, ja que els veïns, comerços, policia i Ajuntament tindran eines normatives per a fer efectiva la prohibició en aquells espais que siguin necessaris i els joves i infants tindran delimitats una sèrie d'espais on poden jugar amb tranquil·litat i seguretat."

ERC espera que abans d'acabar l'any es reprenguin les tasques de la comissió redactora i pugui estar enllestit i aprovar tan ràpidament com sigui possible, i avisa que si el govern incompleix els compromisos adquirits en les negociacions pels pressupostos de l'any passat, això pot afectar a les negociacions pels pressupostos d'enguany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent