Aquest divendres 28 de setembre, l´Associació Bienestar Empuria celebra una reunió per donar informació del dret que tenen els ciutadans europeus a votar en les pròximes eleccions municipals del 2019. El punt de trobada de la sessió serà a les sis de la tarda a l´Hotel Xon´s, i està obert a tothom.

L´alcalde Salvi Güell, juntament amb altres representants polítics, assistiran a la sessió en què s´aportarà informació de caràcter cívic. «Els ciutadans europeus moltes vegades no coneixen quins són els procediments que s´han de seguir per tal de votar, i fer-ho de la manera correcta», explica la presidenta de l´Associació, Sandra Garino. «Alguns, fins i tot creuen que no tenen dret a participar en la política municipal», afegeix Jean Christophe Vergès, membre del grup.

Als assistents a la reunió, se´ls explicarà quins són els passos que cal seguir per registrar-se a les llistes del consistori, de quina manera funciona el procediment de les eleccions municipals i, finalment, com ho han de fer per exercir el seu dret a vot. Aquest tipus de reunions també serveixen per vehicular les propostes i opinions de la comunitat estrangera present a Castelló i Empuriabrava. «Hi ha molta gent estrangera que té propostes interessants per al municipi, però aquestes no arriben al consistori perquè no estan registrats adequadament i, per tant, no consten com a vàlides», es lamenta Vergès.

A la sessió d´aquest divendres també s´explicarà com s´ha de fer si una persona de nacionalitat estrangera decideix implicar-se activament com a membre d´algun dels partits que tenen representació al municipi o, fins i tot, presentar-se com a alcaldable.

Cuidant la idea de «comunitat»

Bienestar Empuria va néixer l´any 2015 amb l´objectiu de facilitar el diàleg entre l´Ajuntament de Castelló d´Empúries i la població civil, sobretot la gent estrangera. Aquest grup apolític organitza anualment dues reunions amb l´alcalde del municipi on aquest explica al grup els seus projectes. El grup també organitza periòdicament una sèrie d´activitats per cuidar la idea de «comunitat».