Tallers de galetes, de sushi, sessions i projeccions d´un dels planetaris digitals més grans del país, construcció de les cúpules de Leonardo, un taller de robòtica o el muntatge i enlairament del coet d´en Tintín, són algunes de les originals i divertides activitats que proposa el programa Aprenem Jugant, impulsat per l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses per a aquest primer trimestre de curs. Les activitats es duran a terme els caps de setmana entre el 6 d´octubre i el 15 desembre, i s´adrecen a infants, joves i famílies.

El programa Aprenem Jugant s´ofereix a Roses des de l´any 2013, dins el Pla Educatiu Municipal, i parteix de la premissa que el municipi ha d´esdevenir un espai d´aprenentatge permanent, a partir d´activitats pensades per donar resposta a les curiositats d´infants i joves, tant dins com fora de l´horari escolar. Les activitats, formulades des de l´educació no formal, es fonamenten en la necessitat de crear un àmbit educatiu integrat per famílies, escola i entorn, motiu pel qual moltes d´elles s´obren també als pares i mares que vulguin acompanyar els seus fills en aquesta experiència.

La boníssima participació i l´interès assolits en les edicions anteriors, han motivat la preparació d´una nova programació, que enguany comptarà amb les següents activitats: Taller familiar de galetes, planetari portàtil digital, taller de sushi, tallers d´arquitectura «Les cúpules de Leonardo», «La teranyina» i «Ciutat aquàtica», taller de robòtica i taller d´astronomia «El coet d´en Tintín».

Obrint el cicle, el proper dissabte 6 d´octubre, el dietista-nutricionista Julio Basulto, oferirà una xerrada al Teatre Municipal, sobre «Alimentació infantil i juvenil saludable i sense conflictes», on abordarà temes relacionats amb lactància materna o artificial, alimentació complementària, nens vegetarians, menjar a casa o a la escola, menjar sa a la infància, etc.

L´objectiu general del Programa Aprenem Jugant és promoure i divulgar coneixement, contribuint a que els infants i joves de Roses esdevinguin persones actives, amb criteri, formades i responsables enfront els nous reptes de la societat. El programa ha de contribuir a donar resposta a les seves curiositats, a generar més preguntes, a potenciar la vocació per interessar-se i aprendre constantment, més enllà de l´activitat lectiva formal.

Totes les activitats són dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries, i es divideixen en funció de les franges d'edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup. Les preinscripcions es formalitzaran, preferiblement, mitjançant la pàgina web de l´Ajuntament durant el període del 24 al 30 de setembre; o bé presencialment al SAC en horari de 9 a 14h, els dies 26 i 27 de setembre de 2018. Les places són limitades.