El projecte ha estat redactat per Ar47 Arquitectes i Territoris XLM i preveu l'actuació "mínima i necessària" per consolidar aquest monument i evitar la seva degradació. En aquest sentit, es repararan les esquerdes que presenten les estructures de nínxols (moltes d'elles ocasionades per les arrels de la vegetació), es tractaran les humitats i es tornaran a encalar les parts que ho requereixin. També es refaran part dels paviments originals que estan en mal estat, sempre seguint les tècniques tradicionals i es retirarà el paviment que es va fer nou fa unes dècades en un dels passadissos, per tal de posar-hi el que pertoca. També es preveu millorar la part ajardinada i l'evacuació d'aigües plujanes, que és un dels principals motius de degradació, i es millorarà la senyalització i es restaurarà la porta original de ferro de l'entrada, ara molt malmesa.

L'objectiu és que el cementiri marí, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 1984, no només gaudeixi d'un millor estat de conservació, sinó que s'incrementin les seves possibilitats de visita i ús a nivell cultural.

"Aquest cementiri és una peça fonamental del patrimoni escalenc i el que es tracta es de fer una intervenció amb molta cura i que dignifiqui aquest espai", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

El cementiri es va construir el 1835, quan les epidèmies de colera i malària van fer incrementar considerablement el nombre de defunsions i el cementiri que hi havia a tocar de l'església de Sant Pere es va fer insuficient. Va funcionar fins el 1970 i ha conservat sempre l'estil neoclàssic sobre el que es va dissenyar.

La inversió prevista és d'uns 125.000 euros.