20 de setembre de 2018
20.09.2018
Figueres

Figueres denega a l'Associació de Protecció Civil el permís per participar en l'acte de l'1-O a Garrigàs

El consistori al·lega que hi ha un decret de fa un any i mig on s'estableix que el personal, que depèn de Seguretat, no pot assistir representant l'entitat en actes "polítics"

20.09.2018 | 16:39

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Figueres, que depèn de la regidoria de Seguretat de l'Ajuntament, no podrà participar en la jornada que ha organitzat Garrigàs el 29 de setembre per commemorar l'1-O. El consistori els ha denegat el permís perquè, segons argumenten, fa un any i mig que es va signar un decret a través del qual s'estableix que no cediran ni personal ni logística per a la celebració d'actes "polítics".

Des de l'entitat han confirmat que no hi assistiran tot i que inicialment a través dels seus canals interns havien plantejat la possibilitat d'anar-hi. El seu president, Josep Maria Sais, diu que no entenen i que li consta que alguns dels membres hi aniran a títol individual i sense lluir l'uniforme.

Garrigàs ha organitzat per dissabte que ve una jornada amb desenes d'activitats i actuacions per commemorar l'1-O. L'acte, promogut per la Taula Empordanesa per la Memòria de l'1 d'Octubre, començarà al matí i s'allargarà fins a la matinada i comptarà amb una recreació de l'arribada de les urnes i la intervenció policial per intentar aturar el referèndum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent