L'Ajuntament de Figueres iniciarà a partir de la tercera setmana de setembre les obres de millora i dequació dels accessos a l'estació de trens i de les cruïlles del carrer Migdia amb els carrers Sud, Riumors i Fortirà. Aquestes actuacions s'emmarquen en la millora integral de l'entorn del carrer Migdia iniciada amb la urbanització del nou carrer Joan Arderius, seguida de l'habilitació de l'aparcament del solar del carrer migdia amb 53 noves places d'aparcament gratuït i que finalitzen ara amb la renovació i millora de les cruïlles i voreres en mal estat o sense urbanitzar.

Aquest projecte proposa l'adequació de l'accessibilitat i millora de la pavimentació en l'entorn de la plaça de l'Estació i el carrer Migdia, rematant i adequant així tots els entroncaments amb el nouvial de Joan Arderius, que forma part del nou eix vertebrador de la ciutat que va de la plaça de l'Estació a la Rambla Nova i contempla les següens actuacions: La millora de la captació de l'aigua d'escorrentia i la conducció cap als nous col.lectors de pluvials en l'àmbit davant de l'Estació de trens; el soterrament dels creuaments de serveis aeris i l'eliminació de pals molestos en la via pública; la renovació dels serveis obsolets; l'adequació i ampliació de les voreres davant de l'Estació de trens i de l'estació de busos i c/ Sud; l'adaptació de les cruïlles del c/ Migdia-Sud, Migdia-Fortià i Migdia-Riumors; l'ampliació de la vorera oest del c/ Migdia entre Sud i Fortià; l'ampliació de la vorera sud del c/ Sud entre Joan Reglà i Joan Arderius; l'ampliació de la vorera nord del c/ Fortià entre Migdia i Joan Arderius, i la millora de la pavimentació de les calçades en l'àmbit de projecte.

El proper dilluns, 17 de setembre, es preveu que comenci el trasllat del material d'obra, i a partir del 20 de setembre es començarien els treballs que tenen una durarà aproximada de 18 setmanes.

L'obra es divideix en 5 sectors:

El sector 1 serà el primer des d'on s'iniciarà l'obra i és el de l'adequació de l'accés peatonal a l'estació de trens El sector 2 contempla tot l'entorn del carrer Sud entre el nou carrer Joan Arderius i el carreró d'accés a l'aparcament del supermercat Mercadona. El sector 3 contempla l'actuació entre el carrer Sud i el carrer Riumors. El sector 4 centrarà l'actuació al carrer Fortià entre Joan Arderius i la cruïlla amb el carrer Migdia

El sector 5 finalitzarà amb els treballs de millora de l'encreuament dels carrers Migdia i Riumors