L'agrupació d'electors Assemblea per Vilajuïga vol que els veïns expliquin què esperen del municipi en els pròxims anys. Per aconseguir el màxim nombre possible d'idees, han programat tres jornades participatives "per tal de poder obrir un espai de debat i reflexió entre veïns i veïnes" i obtenir la seva opinió.

Les tres jornades se celebraran el 13 de setembre, el 18 d'octubre i el 15 de novembre. Totes les sessions seran a les vuit del vespre a la Sala d'Actes del Centre Cívic de Vilajuïga, i hi prendran part diversos experts en els temes que es tractaran. També participaran els regidors d'Assemblea per Vilajuïga i diverses persones vinculades a l'agrupació.

Tres ponents convidats

En la primera, que girarà entorn de l'atenció a les persones, l'encarregat de dinamitzar la trobada serà el tècnic de participació Roger López. En la segona, dedicada al territori i a les infraestructures, intervindrà l'historiador figuerenc Enric Pujol. En l'última, l'exalcalde de Salt, Xavier Corominas, serà el responsable de conduir el debat sobre finançament municipal.

Assemblea per Vilajuïga és una agrupació d'electors que va néixer el 2015 i està formada per gent provinent del món associatiu. Els seus principis bàsics són "l'assemblearisme, la transparència i la democràcia plena". La formació va guanyar les eleccions del 2015, però estan a l'oposició pel pacte entre Esquerra Republicana i Junts per Vilajuïga (PSC) que els va impedir formar govern.