Esquerra Republicana de Llançà denuncia que l´ajuntament hagi contractat els serveis de l´Empresa de Treball Temporal MANPOWER per a la contractació de personal eventual, dirigida per l´exregidor convergent Joan Carles Subirats. Els republicans consideren que, davant d´aquesta situació, plana l´ombra del dubte en quan a la imparcialitat per escollir les noves incorporacions.

El portaveu d´Esquerra, Guillem Cusí, afirma que "hi ha moltes ETT´s a la província. Que s´hagi escollit la que dirigeix l´exregidor convergent fa arrufar el nas. I sense criticar la vàlua i els mèrits dels nous contractats, és més que sospitós que un d´aquests sigui familiar de primer grau del propi Subirats".

D´altra banda, durant el plenari celebrat aquest dilluns 30 de juliol, Esquerra va posar a sobre la taula la manca de planificació en l´apartat d´inversions. "En quan a l´àmbit municipal s´actua posant pedaços, no segueixen el seu propi pressupost ni cap criteri raonable. Prioritzen la improvització i això fa que obres noves, arranjaments o reurbanitzacions necessàries i pressupostades es demorin sine die", explica Cusí.

Els republicans també van retreure al grup socialista que no treballessin a Madrid per les inversions promeses des de fa anys. "Ara que el PSC governa a Llançà i a Madrid, podrien haver fet quelcom per introduir les esmenes que el nostre grup va presentar als pressupostos generals de l´estat, en que es preveien quatre milions d´euros per la travessia i rotonda d´accés al municipi, llargament reclamada des de fa més de 20 anys, o les obres de millora de l´estació de tren".

A preguntes del grup d´ERC, el govern va reconèixer que enguany es torna a subministrar aigua a Cavas del Castillo de Perelada (Zona Garbet - Colera), tot i que el Restaurant Garbet ja ha tancat i ara només queda la finca de la família Mateu. La portada d´aigua s´està realitzant sense la signatura d´un nou conveni, degut que l´anterior ja està extingit i sense cap informe tècnic que en justifiqui la necessitat, tal i com es va acordar. "Tot i fer prevaldre el principi de solidaritat, això no és excusa per el tot si val. Que compleixin amb l´establert, amb els terminis i tràmits i que justifiquin la manca d´aigua, llavors no hi haurà cap problema".

Els republicans celebren que s´hagi instal·lat una guingueta informativa a l´embarcador de Sant Carles però, al mateix temps, lamenten que aquesta iniciativa hagi anat en detriment del punt d´informació turística que s´instal·lava a l´estació de RENFE. "L´estació és una de les principals portes d´accés al municipi i més en el període estival. Eliminar aquest punt d´informació no només denota un menyspreu cap als usuaris del transport públic, sinó també per aquells visitants que mitjançant el tren ens visiten per primera vegada i volen informació".