L´Ajuntament de Roses obre a partir d´avui dues consultes ciutadanes per recollir l´opinió, propostes i suggeriments de veïns i veïnes entorn a dos temes d´interès municipal: la nova ordenança de Civisme i les contribucions especials corresponents a la urbanització del carrer Camí Turó de l´Ullastrell. Amb aquests processos el consistori vol comptar per a la presa de decisions municipals, amb la visió dels mateixos ciutadans als quals van adreçats les polítiques i serveis públics.

En aquesta ocasió, un dels àmbits de consulta que el consistori obre a les aportacions dels ciutadans és l´Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana al municipi, actualment en estudi i tramitació, la qual s´encarregarà de regular la convivència veïnal i l´ús dels espais i les vies públiques.

L´objectiu d´aquesta reglamentació és fomentar el respecte pel mobiliari urbà, els carrers, les places..., així com per les pròpies persones, potenciant relacions basades en la convivència i el respecte individual i col·lectiu i tenint en compte la diversitat de costums i de cultures que han de regir entre el veïnatge.

L´altra consulta que s´obre avui a la participació de la ciutadania, és la corresponent a les contribucions especials per executar la urbanització del carrer del Camí Turó de l´Ullastrell, obres que suposaran la renovació de les xarxes de serveis (aigua potable, xarxa elèctrica, telefonia, clavegueram, enllumenat) i la pavimentació del carrer.

En ambdós casos, les consultes estaran obertes des d´avui, 17 de juliol, fins al 17 d´agost (inclòs). Les persones interessades a fer aportacions, poden fer-ho a través de l´apartat Participació Ciutadana de la pàgina web municipal, www.roses.cat, així com a través de l´aplicació Roses Smart, disponible per a dispositius mòbils. El procediment en els dos casos és molt senzill, ja que només cal triar la consulta desitjada, indicar nom i correu electrònic, i redactar a continuació el text amb les aportacions que es vulguin realitzar.

Amb aquests procediments, el consistori segueix apostant per una política que apropa els veïns i veïnes de la població a la presa de decisions públiques, mitjançant mecanismes de participació que fomenten una relació transparent amb l´administració i la incorporació de la societat civil en objectius col·lectius.