El regidor de Ciutadans (Cs) a Figueres, Toni Pérez, ha acusat a "el govern convergent i les seves crosses d'ERC, CUP i PSC" de practicar el "filibusterisme" després que rebutgessin una moció per crear una mesa de treball per abordar les problemàtiques del sector de marxants del mercat municipal i valorar noves formes de promoció. "La van tombar únicament perquè la va presentar l'oposició amb el suport del sector", ha indicat.

El fet que la principal associació de marxants de mercat donés suport a aquesta moció "obliga de forma urgent a crear aquesta mesa de treball" integrada per associacions, patronal i portaveus municipals "per fixar estratègies de dinamització de la venda no sedentària i atreure més públic", ha afegit.

Per a Pérez la taula també hauria de servir per analitzar "la possibilitat de reduir l'import de les taxes i tributs dels paradistes" atès que aquesta és una reivindicació específica del sector "que podria contemplar-se com a part del projecte estratègic de dinamització". Pérez ha demanat "més valentia" al govern municipal i "menys paràlisi".

"No estem demanant idees pelegrines com portar turistes amb bus gratuït sinó un pla estratègic per tenir un mercat municipal excel·lent que serveixi de pol d'atracció comercial", ha finalitzat.