L'empresari Adrià Giner Puigdomènech ha estat el guanyador del Premi Emprenedor 2018 pel projecte Ekko WC, un vàter en sec, que no necessita aigua per funcionar i construït el 100% en fusta.

«Som de fusta i... no gastem aigua!». Així es promociona el producte d'Adrià Giner que destaca pel caràcter sostenible i de respecte al medi natural. Es tracta de sanitaris EKKO que funcionen en sec, sense aigua, i a més construïts amb fusta 100% natural que garanteix la sostenibilitat dels boscos d'origen. En comptes d'aigua, l'eliminació de les olors es fa a través de l'abocament de serradures sobre els residus.

La neteja de les mans es fa amb una espuma hidroalcohòlica que s'evapora tota sola en uns segons. El conjunt del projecte té en compte la sostenibilitat. Per això el paper higiènic és ecològic provinent de cartró reciclat de caixes de begudes i la llum és de l'energia solar.

A la web de l'empresa ahir es comptabilitzaven 98 lavabos llogats que han suposat un estalvi de 2.940 litres d'aigua i 204 quilòmetres d'higiene reciclat.