La plaça Catalunya de Figueres fa anys que disposa d’un envelat per on passen les millors orquestres i formacions per animar les fires i festes de la Santa Creu. Aquest dissabte la programació de la carpa porta un concert ben especial, amb l’actuació de l’Orquestra Costa Brava que estrena espectacle i que a més comptarà amb una col·laboració destacada. Les figuerenques Edurne Rodríguez i Maria Mihali, seleccionades pel programa televisiu La Voz Kids, interpretaran algunes cançons a l’inici de l’espectacle.

“Estrenem concert de la nova temporada amb una actuació molt variada de música catalana i un repertori nou on hi haurà, entre altres, números tropicals, dels anys 40, per adaptar-nos al nostre públic, amb nou vestuari i coreografies molt treballades” explica Mónica Lucena, ballarina i directora artística de l’Orquestra Costa Brava. Dirigeix l’Escola de dansa de Mónica Lucena a Roses, on la seva màxima il·lusió se centra en la creació de futurs artistes. De l’escola, dues joves alumnes s’han presentat a la darrera edició de La Voz Kids, superant el procés de selecció de càstings i arribant fins a les audicions a cegues. La jove figuerenca Edurne Rodríguez, d’11 anys, va superar la prova i va entrar a formar part de l’equip de Rosario Flores fins que fa un parell de setmanes va abandonar el programa. També Maria Mihali va arribar fins a les audicions a cegues interpretant Sueños rotos de La quinta estación. Maria, també d’11 anys i alumna de l’escola Amistat de Figueres, “va interpretar la cançó amb tot el seu potencial”, comenta Lucena. La jove artista no va poder controlar els nervis en parts de la cançó i no va aconseguir convèncer els coaches que la van animar després de l’actuació i no van dubtar a abraçar-la perquè no perdés l’esperança en la música. Tant Lucena, com la família de la petita confien plenament en el seu talent. Amb només tres mesos de classes de cant, ha arribat fins a La Voz Kids i aquest any intensificarà la seva preparació “perquè cantar és el seu somni, i la seva il·lusió és presentar-se als càstings de la propera edició del programa” explica la seva mare, Gabriela Mihali.

Maria és amant de la música pop, i defensa tot tipus de cançons. A La Voz Kids va contagiar d’alegria i optimisme els coaches i el públic. “Arribar fins aquí ha estat una cosa que no ens esperàvem i una gran experiència”. Dissabte la ciutat de Figueres podrà gaudir del talent de les dues joves.