Ni blanc ni negre. Els militants del PSC de Llançà no han pres cap decisió sobre si es queden al govern o passen a l'oposició. L'assemblea celebrada ahir al vespre havia de servir per copsar l'opinió de les bases del partit en l'àmbit local i veure per quin escenari es decantaven després que el PDeCAT trenqués el pacte.

La reunió es va tancar sense cap decisió referent al paper dels socialistes al govern municipal i es donen una setmana de marge per copsar l'opinió de la ciutadania i tornar-se a reunir per prendre la decisió definitiva.

«No volem allargar aquesta situació d'inestabilitat i d'agonia, li hem de posar fi ja sigui sortint o continuant», ha dit el cap de llista socialista, Francesc Guisset. El partit prendrà la decisió passada la Setmana Santa i abans que se celebri el proper ple previst per al 9 d'abril. «Abans d'emetre cap votació i per estar segurs que sabem gestionar aquesta segona crisi volem parlar amb els veïns» va dir.

L'assemblea va servir per intercanviar opinions sobre la decisió del PDeCAT i «desfogar-se». I és que «els militants no entenen com s'ha pogut incomplir un pacte signat per un president de la Diputació», diu Guisset.

Un dels neguits dels socialistes en cas que marxessin del govern és la continuïtat de projectes pendents com la residència per la gent gran, la comissaria o la biblioteca.

El cap de llista socialista, Francesc Guisset, havia de ser alcalde el proper 29 de març, però l'assemblea del PDeCAT va decidir aquest dimarts incomplir l'acord. El relleu entre l'alctual alcalde Pere Vila (PDeCAT) i Guisset no es farà.

Tot i això, els demòcrates van votar amb el 69% dels vots mantenir-los al govern de tal manera que conservarien les competències municipals actuals i el govern mantindria la majoria amb set regidors (5 del PDeCAT i 2 del PSC). Guisset assumeix Hisenda i Urbanisme i la regidora Sílvia Barris està al capdavant de Benestar i Família, Salut, Dona i Paisatge urbà.

En saber-se la notícia, Guisset es va mostrar «trist i decebut» i donava per trencat el pacte de govern amb el PDeCAT, pel qual s'havien repartit l'alcaldia. Malgrat que els demòcrates al·leguen que la relació amb els dos regidors del PSC «és molt bona», el trencament del pacte es deu «a les sigles que representen», atès el context polític català.

En els últims tres anys, el PSC de Llançà ha viscut dos pactes, dos incompliments i una moció de censura. Primer va ser ERC, amb qui havia format govern amb APL sumant sis dels tretze regidors de Llançà impedint que Pere Vila fos alcalde malgrat haver guanyat les eleccions municipals. Els republicans els van expulsar del govern i això va donar opcions a Pere Vila per recuperar l'alcaldia, que va acabar presentant juntament amb el PSC una moció de censura contra Esquerra a canvi de repartir-se l'alcaldia.