07 de febrer de 2018
07.02.2018
40 Años
40 Años
L'Escala

Inverteixen 1 MEUR en el reforç del dic de recer al port de l'Escala

"Invertim en infraestructures per milloren la funcionalitat, la seguretat portuària i la mobilitat", expliquen des de Ports de la Generalitat

07.02.2018 | 11:34
Inverteixen 1 MEUR en el reforç del dic de recer al port de l'Escala

Ports de la Generalitat ha iniciat les obres per reforçar la part interior del dic de recer i potenciar la mobilitat de la zona al port de l´Escala (Alt Empordà). L´actuació ha de reduir l´acció de les onades per sobre de l´espatller durant els temporals i millorar la seguretat de les embarcacions de pesca amarrades a l´interior del dic. Pel que fa a mobilitat es preveu la construcció d´un nou vial d´accés al dic i la creació d´un camí per a vianants paral·lel al nou vial que connectarà millor el port amb la vila. El projecte, licitat l´estiu passat, compta amb una inversió d´1.070.000 euros i nou mesos d´execució. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha valorat la inversió que es fa en aquesta actuació: "Invertim en infraestructures per milloren la funcionalitat, la seguretat portuària i la mobilitat". Font ha afegit: "posicionem el port de l´Escala com una instal·lació al servei de la generació de llocs de treball, activitat econòmica i turisme".

Millorar la funcionalitat del dic de recer

El projecte ha de millorar la funcionalitat del dic de recer i donar major seguretat a les embarcacions de pesca amarrades a la part interior d´aquesta infraestructura, quan hi hagi temporals i, a més ha de potenciar la mobilitat dels vianants dins la zona de servei portuària.

Les obres s´han iniciat amb el desviament dels serveis afectats d´aigua i llum per tal de continuar donant aquests serveis als usuaris del port mentre durin els treballs.

Després, l´actuació continuarà amb la col·locació de blocs d´escullera a l´extrem del dic de recer per fer el reforç del talús.

En matèria de mobilitat, s´ha de construir un nou vial d´accés al dic, que envoltarà les instal·lacions de l´escar. Així mateix, es farà un camí per als vianants que anirà en paral·lel al nou vial i impulsarà la integració del port amb la vila. Sobre la sinergia port-territori, Ricard Font ha dit: "Volem impulsar la sinergia port-ciutat per generar oportunitat per a l´Escala, la Costa Brava i Catalunya".

Antecedents

Quan hi ha temporals l´aigua dels onatges passa per sobre del dic de recer del port de l´Escala amb especial incidència en la part est del dic. Estudiades diferents alternatives per reduir els ultrapassaments, la solució adoptada ha estat fer un recreixement del mur de l´espatller al llarg del dic de recer i reforçar el talús de l´escullera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema