Després d'un parèntesi de poca activitat, la mediateca de l'Institut Illa de Rodes de Roses torna a ser un espai obert i dinamitzat. La professora Montserrat Batllosera, a proposta del director Josep Lluís Tejeda, s'ha encarregat de reorganitzar els materials i de classificar-los perquè la seva consulta sigui més eficient. La idea és seguir treballant en la rehabilitació de l'equipament educatiu, principalment perquè s'hi puguin celebrar activitats.

El curs passat ja es va poder iniciar el club de lectura amb alumnat de tot ESO i de Batxillerat. Ha estat tan exitosa la participació que s'han hagut de crear tres grups de club de lectura: primer d'ESO, amb 18 alumnes; segon d'ESO, amb 17 alumnes, i tercer i quart d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat, amb 20 alumnes.

El primer llibre que es va proposar va ser La porta dels tres panys, de Sònia Fernández-Vidal. Durant l'any 2017, s'ha commemorat el 150è aniversari del naixement del prosista Prudenci Bertrana i el 125è de la seva filla Aurora, també escriptora. La mediateca de l'institut ha volgut commemorar aquesta efemèride amb una breu exposició informativa sobre tots dos escriptors.

La recuperació de la mediateca ha comptat amb la implicació de tot el centre. Alumnes de 3r d'ESO del taller de tecnologia han confeccionat un expositor per a les novetats. Montserrat Batllosera diu que el següent pas és crear un espai per exhibir-hi recomanacions literàries, de música i d'audiovisuals.

«Ullals» Amb l'escriptor Sebastià Roig

«Ullals» Amb l'escriptor Sebastià RoigL'escriptor Sebastià Roig va acompanyar fa poc els joves del club de lectura de l'Institut Illa de Rodes en una de les sessions dedicada al seu llibre «Ullals», del qual Salvador Macip és coautor.