17 de desembre de 2017
17.12.2017
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

Alerten de la presència d'un dels mosquits "més mortífers"

Els experts del Servei de Control de Mosquits atribueixen a la globalització que algunes espècies d'artròpodes es reparteixin a escala mundial

17.12.2017 | 08:12
Exemplar de mosquit Aedes aegypti.

El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter ha alertat de l'entrada d'un dels mosquits més mortífers, a través d'un article en el seu bloc d'Internet. Es tracta de l'Aedes aegypti, l'espècie de mosquit responsable de transmetre malalties tan greus com el dengue, la febre groga, el zika o el Chicungunya. Aquest mosquit ha estat detectat a Fuerteventura (Illes Canàries), segons explica la premsa local, notícia que ara ha tingut un gran ressò estatal.

El text del Servei de Control de Mosquits recorda que fa anys que els experts estan alertant que la globalització, amb el frenètic transport de mercaderies i persones i el canvi climàtic, "seran uns dels ingredients més potents" perquè algunes espècies d'artròpodes es reparteixin a escala mundial. 

"El mosquit tigre ha estat un gran exemple d'aquest efecte de la globalització. Malauradament, això significa obrir la porta a malalties víriques (arbovirus) que viatgin tot darrera d'aquestes invasions", es preocupen els professionals d'aquest servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema