L'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina (ERC), a través de la plana web de l'Ajuntament, ha escrit un article titulat "ser alcalde d’un poble representa un acte de fe en les pròpies conviccions", on explica que, des de fa mesos, estan sense Secretària-Interventora (de baixa) i, durant aquests mesos, han intentat trobar-ne una altra que la substitueixi, però no l’han trobada. "També, paral·lelament, hem iniciat els tràmits necessaris per treure aquesta plaça a concurs, però aquests duren uns mesos i encara no ho hem pogut fer", assegura l'alcalde. Aquesta mancança ha provocat que només hagin pogut fer 2 plens en 8 mesos i els cal un ple urgent per poder accedir a un prèstec tou, licitar les obres de la seu d’”El Pessebre” i aprovar l’Avantprojecte del Polígon d’Orriols, entre d’altres assumptes. "No ha estat possible de realitzar-lo, de manera que haurem perdut el préstec durant un any (65.000 € que podíem estalviar), perilla la subvenció per la Seu d’“El Pessebre” (70.000 €) i els ingressos de l’IBI del Polígon d’Orriols (uns 100.000 €), amb el pressupost que tenim aquestes quantitats representen aproximadament el 20% dels ingressos", argumenta Saurina. Paral·lelament, el fet d’estar sense aquesta figura administrativa els impedeix en molts casos signar electrònicament els justificants per accedir a les subvencions adjudicades de manera que unes ens les guarden fins que puguem firmar i d’altres perilla el seu cobrament.

"No som l’únic municipi que té problemes derivats de la manca de Secretaris-Interventors (figura cada vegada més necessària ateses les exigències cada vegada majors de l’administració) i això és un greu problema, tant que per nosaltres posa en qüestió la viabilitat de la feina que hem fet aquests darrers dos anys, i el pitjor, si val la pena continuar fent-la", indica Narcís Saurina.

Des que fa dos anys i mig van assumir el govern municipal de Bàscara, els republicans han aconseguit redreçar la greu situació econòmica en la que es trobava l'Ajuntament. "Vam començar a treballar, sense cap termini temporal, amb l’objectiu clar de posar ordre tan aviat fos possible, en sis mesos vam poder quadrar els números i aconseguir tenir superàvit el nostre primer any sencer", diu l'alcalde.

Aquest primer any van començar a treballar en un dels principals cavalls de batalla: el deute amb l’estat, des del 2012 han estat pagant interessos de fins el 6% sobre una quantitat propera als 1.450.000 € i, paral·lelament, han estalviat prou diners per anar pagant la resta de deute als nostres creditors i fer alguna actuació puntual com arreglar les llums del pavelló o les tanques perimetrals del Parc Infantil d’Orriols.