14 de novembre de 2017
14.11.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Fred matinal amb vent a l'Empordà i temporal de mar a la Costa Brava

Les mínimes han caigut en punts on no hi bufa la tramuntana com a Girona ciutat que ha registrat -2,2 graus negatius

14.11.2017 | 10:01
Les fortes ratxes de vent han provocat certs incidents

El temporal de vent ha minvat a les comarques de Girona però la situació meteorològica segueix moguda a la província.

La tramuntana es preveu que segueixi bufant als extrems de l'Empordà, la Costa Brava i el Pirineu.

Ahir va ser un dia de ratxes molt destacades i es va arribar fins als 144 quilòmetres per hora a Portbou i als 116 a Roses, un rècord històric per aquest municipi.

En aquest mapa del Meteocat, hi ha una mostra de les ratxes més destacades de diumenge i ahir:
El Servei Meteorològic de Catalunya assegura que es preveu que aquesta situació vagi a la baixa però tot i això, també es preveu que avui hi hagi mala mar a la Costa Brava sobretot a la part nord on encara hi ha tramuntana.

Tot i això, els Bombers han actuat aquesta matinada i fins a les set del matí en deu serveis relacionats amb el vent a la regió de Girona. La majoria a l'Alt Empordà (10) i un al Baix Empordà. Unes actuacions centrades en la retirada d'arbres, canaleres o uralites.

Malgrat que el temporal va de baixa, el Servei Català de Trànsit segueix demanant que es mantingui l'alerta quan es condueixi per diverses carreteres gironines:
Les comarques on encara hi ha aquest temporal han vist com l es mínimes s'han mantingut altes mentre que en fondalades o punts on la tramuntana ha deixat de bufar han caigut.

A Girona ciutat, la mínima d'avui ha reculat fins als -2,2 graus mentre que ahir s'havia quedat en 0,7 positius. A Fornells de la Selva s'ha passat dels 1,7 d'ahir als -1 d'avui. A la Vall d'en Bas, també ha caigut la temperatura fins als -1,8 graus.

A punts de l'Empordà en canvi, els registres mínims s'han mantingut gairebé idèntics. Per exemple a la Bisbal d'Empordà la mínima ha estat de 8,5 graus mentre que el dia anterior era de 8,1. I a l'Alt Empordà pe rexemple, a Cabanes el valor també ha estat més alt, de 9,5 graus menter que el dia dilluns van ser de 8,7.

La previsió és que en els propers dies la situació meteorològica vagi millorant i les temperatures es vagin normalitzant.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema