El municipi de Sant Pere Pescador necessitava un magatzem on poder guardar el material de la brigada i no tenir-lo repartit per diferents espais del poble. Per tal d’agilitzar la feina i centralitzar recursos, es van iniciar les obres aprofitant una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOiSC) per a la construcció del magatzem en uns terrenys municipals molt propers a la zona residencial, a la urbanització La Capella.

“Un cop acabat de construir l’edifici, vam veure que podia tenir una doble funcionalitat, ja que les seves grans parets i la seva bona ubicació el podien convertir en un bon aparador de Sant Pere”, explica l’alcalde santperenc, Agustí Badosa.

També havien de ser sensibles amb els veïns d’aquest entorn i integrar un edifici dur en una zona residencial. Per aquest motiu, es va plantejar crear un gran mural artístic on es potenciessin els trets que més caracteritzen el poble: les pomes, la natura i el turisme familiar, entre d’altres. Per a la realització d’aquest projecte, van contactar amb l’artista Fert, pseudònim de Jordi Comas, el qual, amb el seu ull artístic i el seu estil particular ha fet que aquestes dues parets siguin el milor reflex del poble.

Fert s’ha ocupat de reflectir amb exactitud els atractius del municipi i fer-los més visibles als ulls de tothom. Ha aconseguit popularitzar la imatge del municipi amb els seus dibuixos pintats sobre la façana d’una nau.