Segons el localitzador d'habitatges de lloguer de vacances Airbnb, Roses ocupa, juntament amb Rijeka (Croàcia), la cinquena posició mundial amb un major percentatge d'allotjaments pet-friendly que accepten mascotes durant les estades vacacionals, liderant el rànquing europeu.

Roses ocupa la cinquena posició mundial amb més d'un 43% dels habitatges inscrits a la plataforma d'Airbnb que accepten mascotes, superat per les poblacions de Viñales (Cuba), que està per sobre del 62%; Lijang (Xina), amb més del 61%; Trinidad (Cuba), amb un 54%; i Sao Sebastiao (Brasil), am un 46%.

Els filtres de recerca disponibles a la plataforma Airbnb, permeten categoritzar els anuncis per visionar aquells en els quals s'accepten mascotes. Segons dades d'Airbnb, Espanya és el quart país del mon amb un major nombre d'allotjaments que admeten mascotes (amb més de 60.000 habitatges), superat tan sols per Itàlia (més de 135.000), Estats Units (125.000) i França (100.000).

Catalunya i la Comunitat Valenciana concentren sis dels municipis de tot l'estat amb un major índex d'anuncis aptes per a mascotes. Roses, seguit per Salou, Dènia, Lloret de Mar i Santander, lidera el rànquing estatal, amb un 43% d'habitatges pet-friendly.