Els jutjats catalans especialitzats en tractar litigis relacionats amb les clàusules sòl dels préstecs hipotecaris han rebut 1.293 demandes durant el mes de juny, segons ha indicat aquest dilluns el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Per demarcacions, El jutjat de primera instància número 50 de Barcelona ha rebut 1.033 demandes, el número 8 de Tarragona 123, el número 3 de Girona 99 i el número 6 de Lleida 38. Aquests quatre i cinquanta més arreu de l´Estat assumeixen a partir de l´1 de juny els assumptes d´aquesta mena i d´altres relacionats amb venciment anticipat, interessos moratoris, despeses de formalització d´hipoteca o hipoteques multidivisa que tinguin lloc en les circumscripcions corresponents.

En el conjunt de l'Estat, el nombre de demandes suma un total de 15.801. El jutjat de Madrid és el que més demandes ha ingressat, amb un total de 2.803, seguit del de Barcelona (1.033) i el de València (834).

Divendres passat els jutges degans van exposar a la seu del CGPJ com s'ha desenvolupat el funcionament dels jutjats especialitzats als seus respectius territoris durant el primer mes i van avaluar les mesures de reforç que podran adoptar-se després de l'estiu. El Consell mantindrà al setembre noves reunions de coordinació amb els jutges degans i amb les administracions per avaluar la marxa del pla i estudiar les necessitats.