Isabel López Coll ha donat vida a «Un pas de llibre», un projecte que pretén fomentar la lectura entre tots els infants a través de l'escola. Nascuda a Mataró el 1966, té una part d'altempordanesa, ja que va treballar a La Salle de Figueres. Actualment, es dedica plenament al seu projecte.

Isabel López Coll es presenta com a mestra, mare i apassionada a la lectura. Durant una època que va viure a París, es meravellava llegint les cites literàries i les recomanacions de llibres que s'exhibeixen al transport públic. Fascinada per la riquesa cultural de la ciutat, ella pensava com d'important és fomentar la lectura en el propi entorn. I, mentre donava voltes a les seves idees a favor d'una literatura infantil i juvenil propera, va sorgir «Un pas de llibre».

El projecte va néixer en el si d'una pluja d'idees molt domèstica, amb la participació dels seus fills. "Vam adonar-nos de la força que té fer un bon pas per aconseguir objectius", comenta Isabel López Coll.

«Un pas de llibre» s'ha presentat el 24 de març a La Salle Figueres, l'escola on ella va exercir de mestra fa un temps. Amb aquesta proposta de lectura, vol "donar a conèixer clàssics de la literatura, apassionar i motivar els nens envers la lectura, enriquir-los, ajudar-los a ser crítics i reflexius".

Perquè tots els nens puguin gaudir de la lectura i que el preu no sigui un impediment. «Un pas de llibre» el formen, ara mateix, quatre títols amb diferents perfils: adaptacions de clàssics, contes que fan volar la imaginació, relats que tracten els valors i els sentiments, fins i tot una mica filosòfics en algun cas. Són Els músics de Bremen, En Quixot de la Manxa, Contes i faules de tota la vida i Petites històries per a grans somiadors.

Exemplars a un preu mòdic, 2 euros

Exemplars a un preu mòdic, 2 euros

Per fer realitat la seva iniciativa, Isabel López Coll compta amb les autores Anna Serra i Marta Mitjans i els il·lustradors Marc Vicens i Elisabeth Serra, "sense els quals Un pas de llibre no seria res", anota l'emprenedora literària, que està convençuda que la lectura a un bon preu és sempre una bona causa: "El format dels llibres és de butxaca, de 96 pàgines, i contenen algunes il·lustracions. El preu de cada exemplar és de 2 euros."

A més, «Un pas de llibre» té uns propòsits amb finalitats socials, ja que Isabel López Coll, entre altres accions, fa donació de sobrants d'algunes partides de contes a centres cívics i escoles en què sap que els recursos són limitats. Una de les tasques que desenvolupa actualment com a mestra és de voluntariat, en una escola de Barcelona, un dia a la setmana, on comparteix lectura amb un o dos nens. "És una escola amb alumnes de famílies immigrades que tenen pocs recursos. M'agrada ajudar i que, alhora, es puguin beneficiar del projecte", ha explicat la mestra, que conclou: "Crec que llegir és bàsic en educació. És aliment per al cervell i a més t'ajuda a fer un bon llit per al desenvolupament de demà."

El projecte té un web propi: unpasdellibre.wixsite.com/unpasdellibre.