Els advocats catalans recorden a l'Ajuntament de Figueres que l'ús de gats als espectacles del Festival del Circ pot ser una "falta molt greu", segons l'ordenança municipal de tinença d'animals. Les comissions de protecció dels drets dels animals del Col·legis d'Advocats catalans demanen al consistori que faci complir l'article 39.3.A.c de l'ordenança, que considera una falta molt greu "l´ús d'animals en espectacles, si l'espectacle els pot ocasionar sofriment, pot fer que siguin objecte de burles o tractaments antinaturals o pot ferir la sensibilitat de les persones que el contemplen". Els advocats consideren que, en el decurs dels espectacles que han tingut lloc el Festival Internacional del Circ de Figueres (del 16 al 20 de febrer), es pot haver incomplert la normativa municipal fent-los fer als animals actes contraris a la seva naturalesa i perquè "ha ferit la sensibilitat de nombroses persones". Els fets han estat denunciats per la PACMA.

Segons informen en un comunicat, avançar en la prohibició d'espectacles amb animals és un dels principals objectius de les comissions de protecció dels drets dels animals. Per això, malgrat que a Catalunya la Llei de Protecció Animal només prohibeix la utilització d'animals salvatges en les exhibicions de circ, els advocats es mostren contràries a la utilització de tot tipus d'animals en circs. "I especialment si, com en el cas de Figueres, les actuacions que se'ls hi fan fer són antinaturals i poden haver vulnerat la normativa municipal", detallen.

En concret, carreguen contra el número amb gats que s'ha pogut veure dins l'espectacle 'vermell', durant el qual col·loquen els animals entre dues barres a les seves aixelles perquè es vagin desplaçant per elles.

Per això demanen a l'Ajuntament de Figueres que obri un expedient informatiu al Festival del Circ pels espectacles amb animals i que s'asseguri que tot els circs que s'instal·lin a la ciutat compliran la normativa municipal.