L'Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb entitats de la ciuat, ha programat una desena d'activitats del 23 de febrer al 15 de març per commermorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. El programa inclou, entre d'altres, xerrades i ponències, activitats culturals dels quals les dones en són protagonistes o el lliurament de la onzena edició del premi 8 de març Rosa Maria Ymbert que organitza anualment la Regidoria de les Dones.

D'entre les activitats programades, destaca la projecció del documental 'Arenas del silencio' de la directora Chelo Álvarez-Sthele i posterior col·loqui amb la directora, que tindrà lloc aquest dijous 23 de febrer a les 16.30 h al Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres, i a les 21 h a la Cate amb el CineClub Diòptria; o el lliurament dels premis 8 de març Maria Rosa Ymbert, que tindrà lloc el 8 de març, a les 19 h, a la Sala Erato, amb una xerrada a càrrec de la sociòloga Cristina Vila.

La regidora de la Dona, Dolors Pujol, manifesta que "el 8 de març és una ocasió per commmemorar la lluita de les dones per la seva participació en la societat en general, conscienciar els ciutadans sobre les desigualtats de gènere exisitents i reivindicar la igualtat de drets entre homes i dones".

Programa d'activitats del 23 de febrer al 15 de març

Dijous 23 de febrer. Projecció del documental Arenas de silencio de Chelo Álvaraz-Sthele i posterior col·loqui amb la directora.

A les 16.30 hores, al Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres.

A les 21 hores, a la Cate amb el CineClub Diòptria. Gratuït i obert a tota la ciutadania.

Organitza: Regidoria de les Dones de l'Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del CineClub Diòptria.

Dimecres 1 de març. Xerrada sobre el Servei d'informació i atenció a les dones municipal.

Hora: 10 h

Lloc: Llar d'infants Bon Pastor.

Organitza: Educació i Regidoria de les Dones de l'Ajuntament de Figueres.

Dilluns 6 de març. Conferència "Dones que parlen, escriuen i fan música: de Víctor Català a Madona", a càrrec de M. Àngels Cabré, de l'Observatori Cultural del Gènere.

Hora: 19 h

Lloc: Biblioteca Fages de Climent.

Organitza: Biblioteca Fages de Climent.

Dimecres 8 de març. Premis 8 de març. Maria Rosa Ymbert. Xerrada a càrrec de la sociòloga Cristina Vila "Sexisme en els videoclips i Lliurament del Premi 8 de març Maria Rosa Ymbert

Hora: 19 h

Lloc: Sala Erato

Organitza: Regidoria de les Dones de l'Ajuntament de Figueres

Dilluns 9 de març. Conferència "Lola Cos i el grup femení d'esquerra. De la feminitat cap al feminisme", a càrrec dels historiadors Alfons Romero i Miquel Serrano

Hora: 19.30 h

Biblioteca Fages de Climent.

Organitza: Biblioteca Fages de Climent.

Dilluns 13 i dimecres 15 de març. Xerrada a adolescents de 3r ESO "Trenca amb els estereotips de gènere"

Lloc: Institut Alexandre Deulofeu.

Organitza: Regidoria de les Dones de l'Ajuntament de Figueres