La secretària primera del Parlament de Catalunya, la diputada d'ERC Anna Simó, s'ha reunit aquest dilluns, a Figueres, amb representants de l'AMPA de l'Escola Carme Guasch i Darné. La diputada ha estat acompanyada pels regidors d'ERC de l'Ajuntament de Figueres, en aquesta trobada convocada per posar sobre la taula la necessitat que expressen les famílies i tota la comunitat educativa d'aquesta escola: "que les administracions han de tenir com a prioritat la construcció d'una escola de rajol per al Carme Guasch".

Les famílies consideren que ja fa massa anys que reivindiquen aquesta necessitat d'equipament, tenint en compte que aquest és l'onzè curs que l'Escola Carme Guasch i Darné funciona en uns mòduls prefabricats. L'escola és de dues línies, de P-3 a 6è. Els representants de l'AMPA han sortit optimistes de la reunió amb Anna Simó i confien que la seva petició es tindrà en compte. "Ha anat molt bé en general la reunió. Però la diputada d'ERC ens ha dit que fins que l'Ajuntament de Figueres no reservi una partida dels pressupostos per a l'Escola la Generalitat no pot començar", ha explicat la presidenta de l'AMPA, Montse Roig.

Anna Simó es troba a Figueres perquè ha vingut a participar en una taula rodona sobre cultura promoguda per ERC, en la qual també hi ha la regidora de l'Ajuntament de Girona i escriptora, Maria Mercè Roca; el promotor musical i director del Festival Acústica, Xavier Pascual, i l'escriptor Sebastià Roig.