L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Escala ha editat dos díptics amb finalitats pedagògiques i de conscienciació, referents a reciclatge i a la fauna urbana protegida que es pot trobar a l'Escala.

El díptic sobre la fauna urbana protegida té una vocació de sensibilització respecte a la necessitat i l'obligació de protegir animals com el dragó comú, el xot, l'oreneta o els ratpenats. "La seva protecció és regulada per diverses lleis i es prohibeix explícitament matar, caçar, danyar, molestar o inquietar intencionadament, així com també destruir, danyar, recol·lectar o retenir els seus nius, cries o ous", remarca el díptic editat per Medi Ambient. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Àngel Rodríguez, remarca que "sovint es produeixen consultes de ciutadans sobre aspectes com els nius d'orenetes a les seves façanes". "Les especies protegides constitueixen una part molt important del ric patrimoni natural urbà i la seva presència suposa una millora de la nostra qualitat de vida, ja que la seva alimentació es fonamenta en el consum de grans quantitats d'insectes i són indicadores del grau de qualitat del nostre habitat urba, ja que moltes d'elles són sensibles a la contaminació de l'aire", afegeix.

Coincidint amb l'edició d'aquest díptic, està previst fer xerrades de sensibilització a les escoles de primària de l'Escala.

D'altra banda, també es repartirà a les escoles i als principals equipaments municipals el díptic "Reutilitzar, reciclar, reduir és responsabilitat de tots", amb què es vol fomentar aquestes bones pràctiques i donar consells sobre l'eliminació de residus. "Alguns residus poden generar un important impacte ambiental si no es gestionen correctament", remarca el regidor de Medi Ambient. En aquesta línia, algunes de les indicacions són que no es llencin tovalloletes humides, burilles o bastonets higiènics als lavabos, ja que provoquen embussos importants a les canonades i inversions molt importants en reparacions o que els medicaments caducats no es llencin a les escombraries, sinó que es dipositin en una farmàcia, entre d'altres.