Les mostres de suport a mossèn Ferran Jarabo s'han succeït per desenes aquesta última setmana i, a tots els missatges d'ànims al rector, cal sumar-hi les més de mil firmes de persones que volen que el capellà no sigui rellevat. Les manifestacions d'afecte envers mossèn Ferran Jarabo no són únicament virtuals, tenint en compte que les xarxes socials han bullit aquests dies de paraules en defensa del capellà, sinó que també són a peu de carrer.

La prova n'és la concentració prevista per a aquest diumenge, 15 de gener, a les 11.45 hores, a les portes de la basílica de Santa Maria sota el lema «Mossèn estem amb tu». La iniciativa, que sorgeix dels veïns i del consell parroquial, és un acte de suport al mossèn i també vol reclamar al Bisbat de Girona que el deixi continuar fent les seves tasques. Està previst que, fins i tot, membres de la comunitat islàmica facin suport al mossèn.

Xavier Sanllehí diu que el bisbe està "mal aconsellat"

D'entre els missatges que s'han escrit a favor de mossèn Ferran Jarabo, rescatem el de l'exalcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, que es dirigeix, en format de carta, al bisbe de Girona: "Benvolgut Senyor Bisbe, sigui assenyat i no es posi en contra de la voluntat de tot un poble i del seu propi ajuntament. Tots els ciutadans i les ciutadanes de Castelló i d'Empuriabrava sabem ja, sobradament, i alguns com jo, de primera mà, que els motius que el porten a apartar mossèn Ferran del seu càrrec no són tan altruistes com pretén demostrar, sinó que són d'un caire molt més material... Em sap greu haver-ho de manifestar públicament però hem arribat a un punt que tothom, unànimement, creients i no creients, demanem a crits que mossèn Ferran es quedi com a Rector de les Parròquies de Castelló d'Empúries, Empuriabrava, Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià. No acceptarem, com ja li vaig dir, cap canvi, ni provisional ni molt menys definitiu. Senyor Bisbe, repeteixo, tingui seny i reconsideri la seva errònia decisió. Segurament no és culpa seva, sinó que ha estat mal aconsellat. Molt cordialment, rebi una forta abraçada."

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries també ha fet públic un comunicat oficial en què discuteix la decisió eclesiàstica: "Des del moment que s'ha sabut que mossèn Ferran deixa la parròquia, o més ben dit, li fan deixar la parròquia, hi ha hagut una reacció per part de molta gent rebutjant aquesta decisió. És una decisió que, presa des d'un punt de vista eclesiàstic, no hi podem entrar com a Ajuntament, però des d'un punt de vista de poble i de les moltes activitats culturals que es fan a la Basílica amb el suport del mossèn, sí creiem que podem discutir-la." De fet, el consistori ha fet una proposta de moció al ple municipal de suport al rector.