19 de desembre de 2016
19.12.2016
40 Años
40 Años
L'Escala

Activada l'alerta per forts vents i mala mar sobretot a l'Alt i el Baix Empordà

Encara que no hi hagi indicis de perillositat, Protecció Civil demana que sigueu prudents

19.12.2016 | 18:04
Activada l'alerta per forts vents i mala mar sobretot a l'Alt i el Baix Empordà
Un senyal d´advertència a prop del mar, a Roses.

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per forts vents i Inuncat per mala mar aquest dilluns, 19 de desembre, al litoral català, sobretot a Girona i Barcelona. Es poden produir incidències per la combinació dels dos fenòmens sobretot a les zones urbanes de les comarques del litoral de Barcelona i en especial al front marítim. A partir de la matinada, a l'Alt i Baix Empordà les onades podran superar els 4 metres i podrien arribar a màxims de 6 metres d'alçada en alguns indrets.

Al migdia ja s'han produït ràfegues fortes de vent en alguns punts del litoral. S'han registrat 75,6 km/h a la bocana sud del Port de Barcelona i 46 km/h a Cabrils (Maresme) i Badalona (Barcelonès). També es registren fortes onades que provoquen onades de fins a 4 metres d'alçada a Barcelona i 3 metres al Port de Tarragona.

El Servei Meteorològic preveu l'entrada de vent de component nord i est que afectarà les comarques del litoral de Barcelona i Girona. Les zones més afectades per les ratxes de vent intenses seran el front marítim del Barcelonès i Maresme a partir del vespre i matinada.

El vent de component nord i est també provocarà aquest dilluns i dimarts onades superiors als 2,5 metres a tot el litoral català, i que arribaran als 4 metres d'alçada a la meitat nord. A partir de la matinada a l'Alt i Baix Empordà se superaran els 4 metres arribant a màxims de fins a 6 metres d'alçada.

La situació de risc es pot agreujar també amb les pluges intenses previstes aquesta tarda i vespre a les comarques de Girona i no es descarta que també puguin ser intenses a la costa de Barcelona i nord de Tarragona.

A causa del temporal, l'Ajuntament de Barcelona té activat en Alerta el seu pla per estat de la mar. Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions en tot el front marítim i en especial a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa i que es respectin els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.

El temporal pot provocar grans onades que poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. El vent a la façana marítima agreuja el risc de poder caure a l'aigua i ser arrossegats pel temporal de mar

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema