13 de desembre de 2016
13.12.2016
40 Años
40 Años
Consell Comarcal

Unes 150 persones de set municipis altempordanesos han participat al projecte sobre l'envelliment actiu

Ara es redactarà un document amb les conclusions, que recollirà les necessitats identificades i permetrà als ajuntaments planificar accions

13.12.2016 | 13:27

Durant els mesos d´octubre i novembre s´han dut a terme les sessions de participació del projecte "+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu" en els municipis de Borrassà, Castelló d´Empúries, L´Escala, La Jonquera, Llançà, Roses i Vilafant, que han comptat amb la participació de 150 persones de més de 60 anys residents en aquestes poblacions.

El projecte "+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu" és un procés de participació que té com a principal finalitat acompanyar els ajuntaments i altres agents locals en la definició de polítiques locals d´envelliment actiu. Aquest projecte ofereix als municipis una eina per a la definició de polítiques d´envelliment actiu ajustades a la realitat local, basada en la implicació de la població +60 en un procés de treball comunitari amb la participació de diversos agents.

Per aquest motiu, en el marc del procés de treball dut a terme en cadascun dels municipis, s´han realitzat tres sessions de participació amb veïns i entitats en els quals s´han identificat necessitats en diferents àmbits i s´han generat propostes per a millorar les condicions de vida de les persones +60 que resideixen al poble.

Un cop realitzades les sessions locals de participació s´elaborarà un document de conclusions de tot el procés de treball, que recollirà el conjunt de necessitats identificades i les propostes formulades per les persones participants. Aquesta serà una eina que ha de sevir als ajuntaments i altres agents locals per a millorar la planificació de les actuacions adreçades a millorar la qualitat de vida en els municipis, tenint en compte que l´envelliment de la població al món occidental és un procés irreversible que produirà canvis socials en les properes dècades al conjunt de les societats europees, i que necessàriament demanarà a les administracions públiques adequar les seves actuacions a aquesta realitat canviant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema