09 de desembre de 2016
09.12.2016
Figueres

Compromís d'Esquerres per Figueres vol més difusió de les mocions aprovades pel ple

El regidor Òscar Vergés presenta una nova moció perquè l'Ajuntament millori la transparència en el compliment de les mocions aprovades en els plens

09.12.2016 | 12:52
Imatge d´un ple recent de Figueres.

El grup municipal de Compromís d'Esquerres per Figueres demanarà -al proper ple ordinari- que els grups polítics i la ciutadania rebin la informació sobre el desenvolupament i el compliment dels acords que s'aproven amb les mocions presentades al Ple. El regidor recorda que les mocions són compromisos que s'han de complir per no perdre credibilitat institucional. D'aprovar-se aquesta moció, el govern informarà del grau de compliment de les mocions a la Junta de Portaveus amb una periodicitat trimestral, i al Ple anualment.

La moció de Compromís també insta a que es publiquin al web municipal, des d'inici del mandat, totes les mocions aprovades i el seu estat de compliment.Vergés assenyala també que "les mocions que presentem els grups polítics han de figurar a l'ordre del dia dels plens, com vam acordar tots els membres de la Junta de Portaveus el passat mes de novembre" i que tot plegat donarà major transcendència a l'activitat política dels representants electes, inclòs el govern.

El regidor de Compromís assegura que aquest pas millorarà la transparència i l'accés a la informació que genera l'activitat del Ple: "ara la pàgina web municipal publica l'activitat política amb alguns dèficits, no n'hi ha prou amb publicar linealment les actes i els ordres del dia del Ple, sinó que ha d'haver-hi una jerarquització, i que sigui tan completa com es pugui. És important avançar en aquests aspectes per quan tinguem desenvolupats els òrgans i les eines de participació ciutadana".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook