Els sindicats Cobas i CCOO han anunciat una vaga a Figueres, per al dilluns 12 de desembre, dels treballadors de Fisersa Ecoserveis SA (recollida de residus, neteja viària i deixalleria, menteniment dels espais verds i manteniment de l'enllumenat públic), una notícia que "cau molt malament a la ciutat", segons l'alcaldessa, Marta Felip. Ella mateixa, en una roda de premsa celebrada aquest dilluns, 28 de novembre, ha lamentat la "falta de voluntat negociadora" d'aquests dos sindicats, que no es van presentar a la mesa de negociació del nou conveni col·lectiu convocada el passat 22 de novembre.

Marta Felip ha explicat que si hi havia algun punt confós de la negociació per resoldre, tant l'Ajuntament com la Societat de Capital Mixt Figueres Ecoserveis estaven disposats a aproximar posicions. Tot i així, l'alcaldessa ha volgut deixar clar que es vetllarà perquè es mantinguin les condicions retributives i laborals de tots els treballadors. En aquest sentit, ha assegurat que el procés de canvi de serveis cap a noves formes de gestió "comportarà la subrogació de la plantilla actual" de Fisersa Ecoserveis cap a les noves empreses, públiques o privades, que prestin els nous serveis a la ciutat.

L'actual personal que s'ocupa de la recollida de residus, de la neteja viària i de la deixalleria serà traspassat a una empresa concessionària privada, i la plantilla que s'ocupa del manteniment dels espais verds i del manteniment de l'enllumenat públic passarà a dependre de Fisersa. "És aquesta experiència de municipalització allò que ens està comportant més problemes, quan no entenem per què, si ja hem dit que es mantindran les condicions retributives i laborals de tot el personal, mantenint els complements i els avantatges que tenen a Ecoserveis", ha dit l'alcaldessa.

Aquest mateix dilluns, 28 de novembre, hi ha convocada una reunió, a porta tancada, a l'Ajuntament, entre els grups de l'equip de govern, tots els grups de l'oposició, representants de la Societat Mixta Fisersa Ecoserveis, i els quatre sindicats implicats, UGT i CSIF, i els dos discordants, Cobas i CCOO. En aquesta reunió, els representants de l'empresa i els polítics volen demanar a Cobas i CCOO que s'avinguin a seguir negociant i, sobretot, com ha afirmat Marta Felip, que desconvoquin la vaga del 12 de desembre.

No és la primera vegada que Cobas i CCOO amenacen amb tirar endavant una vaga del servei de neteja a Figueres, per una falta d'acord en el conveni col·lectiu. Va ser aquest estiu passat. Ja en aquell moment, UGT i CSIF se'n van desmarcar. Al final, la vaga no va prosperar perquè l'empresa i l'Ajuntament van arribar a un acord amb els dos sindicats.