01 de novembre de 2016
01.11.2016
40 Aņos
40 Aņos
Figueres

Les incineracions arriben al 43,02% a l'Alt Empordā, segons les dades d'Āltima

L'empresa funerāria, present a tot Catalunya, ofereix la possibilitat de planificar el propi funeral amb el servei 'mivoluntad'

01.11.2016 | 08:39

Àltima, empresa catalana especialitzada en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris i amb presència a l'Alt Empordà a través del Tanatori-Crematori de la Funerària Empordanesa de Figueres, ha desenvolupat 'mivoluntad', un servei que permet deixar planificat i fins i tot pagat el propi servei funerari anticipadament. Aquesta opció pot ser contractada des del centre d'Àltima a la comarca.

Amb motiu de Tots Sants, l'empresa ha donat a conèixer dades sobre els serveis funeraris que es practiquen a l'Alt Empordà, on les incineracions ja ocupen el 43,02% dels casos.

'mivoluntad'

Dirigit principalment a persones majors de 70 anys i sense assegurança de defunció, mivoluntad permet definir tot el que la persona desitja per al seu comiat: des del tipus de taüt fins a la música del funeral o les esqueles. A través d'un contracte amb el pressupost de tot el servei escollit, Àltima ofereix la possibilitat de deixar el servei funerari resolt.

La companyia garanteix el manteniment de l'import abonat durant 5 anys. Després, es realitzen actualitzacions de l'IPC quinquennals.

Segons Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d'Àltima, "es percep una tendència creixent de personalització del funeral, que fa que el comiat resulti més reconfortant per a les famílies. Però a la vegada és un moment que no se sol deixar planificat, per això vèiem necessari un servei com mivoluntad, que resol una qüestió sovint complicada o precipitada per als familiars que passen per una defunció".

Elements com la música en directe, el tipus de cerimònia –religiosa o laica– o la projecció d'imatges resulten cada cop més rellevants a l'hora de preparar el comiat. A l'Alt Empordà, segons dades d'Àltima, el 16,50% dels funerals ja compten amb músics en viu, que interpreten entre una i tres peces durant la cerimònia.

Demanda creixent d'incineració

Segons dades de la funerària catalana, les opcions ecològiques d'inhumació representen el 75,60% dels serveis funeraris a l'Alt Empordà. L'aparició de taüts ecològics –sense teixits sintètics, ni elements metàl·lics o vernissos– o urnes biodegradables –elaborades amb argiles naturals, sorra o sal- han contribuït al creixement d'aquesta tendència.

D'altra banda, l'empresa corrobora que la demanda de serveis de cremació augmenta entre un 1,5% i un 2% anual a Catalunya, on el 2015 es van registrar unes xifres d'incineració del 40,46%. A l'Alt Empordà la cremació  es va situar al 43,02% (per sobre de la mitjana catalana).

Compromís ferm amb el medi

Amb l'objectiu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i de mantenir el seu compromís amb el medi ambient, Àltima avalua i publica periòdicament l'informe de la seva petjada de carboni, que permet conèixer les emissions del centre de Figueres així com de la resta de tanatoris, crematoris i cementiris de la companyia, i poder prendre mesures per reduir la contaminació.

És la primera empresa funerària que duu a terme un estudi d'aquestes característiques, que elabora l'agència d'ecoinnovació Inèdit, adherida al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Un grup català capdavanter

Àltima és el grup català capdavanter en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris de la província de Barcelona. Amb més de 300 anys d'experiència en el sector funerari i un equip humà de més de 300 professionals, Àltima dóna cobertura actualment a 190 poblacions de Catalunya a través de 29 tanatoris, sis complexos crematoris i 17 cementiris. Entre els principals centres, cal destacar el Tanatori Ronda de Dalt, a Barcelona, els tanatoris L'Hospitalet Ronda i L'Hospitalet Gran Via, ambdós a L'Hospitalet de Llobregat, els serveis funeraris de Sant Boi-Baix Llobregat i diversos centres a les comarques del Baix Llobregat, Garraf, Penedès, Bages, Ripollès (Ripoll) i Alt Empordà (Figueres). Així mateix, Àltima realitza la gestió directa del cementiri comarcal Parc de Roques Blanques, situat al terme municipal del Papiol (Barcelona).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook