Els veïns de Garrigàs i dels pobles dels voltants han escollit la festivitat de la Mare de Déu d'Agost, aquest dilluns a la tarda, per tallar durant una estona el trànsit de vehicles a la carretera N-II, amb l'objectiu de reivindicar la millora de la seva cruïlla. Aquest és un dels punts negres que queda per resoldre, juntament amb el de Pontós, que es troba paralitzat. Precisament, el proper diumenge 28 d'agost han programat un altre tall, que es traslladarà a l'alçada de la cruïlla de Pontós, on, segons l'alcalde, Jaume Prats, "no veiem cap moviment des del mes de setembre de l'any passat".

Garrigàs i Pontós han rebut el suport dels municipis veïns de Borrassà i de Palau de Santa Eulàlia per reclamar a l'Estat espanyol que desencalli les obres de les dues interseccions que porten cap als municipis. Fa més de vint anys que esperen que el Ministeri de Foment arregli els accessos, que obliguen els cotxes a creuar el carril contrari quan volen girar.

Les obres van començar, finalment, abans de les eleccions generals del desembre del 2015, però, poc després, es van aturar i ara ja fa més de mig any que no s'hi treballa. Si no se'ls escolta ara, ja alerten que intensificaran la protesta col·lapsant la rotonda que dóna accés a Figueres, a l'autopista, a Borrassà. Precisament, l'alcalde borrassanenc, Ferran Roquer, també és el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, ens que dóna tot el suport als municipis que han abanderat aquesta reivindicació.

Uns 200 veïns tallen l'N-II a Garrigàs

Uns 200 veïns tallen l'N-II a Garrigàs

S'acaba la paciència

Els veïns van sortir al carrer, aquest dilluns a la tarda, responent a la crida. Diuen que n''estan cansats, del perill que suposa l'entrada i sortida d'aquesta cruïlla de la Nacional-II. L'últim accident que hi va haver, el passat mes de juliol, va ser la gota que va fer vessar el got de la paciència dels veïns dels municipis que més utilitzen aquest itinerari viari.