La Fira de la Rosa de Roses celebra els dies 27, 28 i 29 de maig la seva cinquena edició amb un marcat accent al caràcter floral que convertirà el municipi en un veritable jardí botànic. L'alcaldessa, Montse Mindan, acompanyada pels regidors Fèlix Llorenç (Promoció Econòmica) i Francesc Giner (Cultura i Festes), ha presentat una programació d'aquest esdeveniment repleta d'actes culturals i gastronomia.

Les exposicions florals es concentran a la riera Ginjolers, a l'església de Santa Maria i a la sala d'exposicions de Ca l'Anita, amb la participació d'una trentena de floristeries i creadors vinguts de tota la comarca. També s'instal·larà un mercat d'artesania a la plaça Catalunya.

El divendres -27 de maig- està pensat per a la cultura. La inauguració oficial de la fira es farà a la plaça de l'Església (18h), amb cercavila i animació a càrrec de La Harpo's Band. L'alcaldessa lliurarà els premis del I Concurs d'Aparadors, organitzat per l'Associació de Comerciants ACOR i l'Ajuntament de Roses.

Ja al vespre de divendres mateix, la jornada prendrà un caràcter cultural amb la celebració d'un mapping espectacular a la façana de la Ciutadella (22h), amb Depalol Multimèdia. Competarà el programa un concert de Rumba Tramutana al mateix espai.

El dissabte -28 de maig- esdevindrà el dia gastronòmic. Els Tastets Gastronòmics amb Roses i Vins de l'Empordà començaran a la plaça Catalunya les 12.00 hores, en finalitzar un concert coral amb alumnes del Centre Escolar Empordà que tindrà lloc a la plaça de l'Església.

La tarda de dissabte també serà musical (17h), amb un concert de la Coral de l'Institut Alexandre Deulofeu i del grup Combo de Moderna de l'Escola La Flauta Màgica de Figueres, a la plaça de l'Església. A les 18.00 hores, el focus d'atenció estarà a Ca l'Anita, on Joan Joanola farà una conferència a l'entorn del llibre d'Umberto Eco 'El nom de la rosa'.

El diumenge -29 de maig- serà per a la mainada. El rentador de la Riera Ginjolers s'haurà adequat com a espai de jocs i tallers infantils, tant al matí com a la tarda. Cal destacar, però, l'espectacle infantil 'Que peti la plaça', de la companyia referent dins l'animació musical Xip Xap (18h) a la plaça de l'Església.

La Fira de la Rosa culminarà amb una desfilada de pentinats amb motius florals, que sortirà del carrer Arquitecte Gaudí, 17, a les 19.00 hores.

1000 Roses a Roses

A partir d'aquest divendres, 20 de maig, s'obre el període de reserves per poder gaudir de la campanya gastronòmica '1000 Roses a Roses' Roses' la qual convida a un miler de persones (totes aquelles dones que es diguin Rosa, Roser, Rosor o un nom compost com Rosa Maria o Maria Rosa...) a degustar el Menú de la Rosa en algun de la trentena de restaurants de la població que participaran en la iniciativa, del 27 de maig al 5 de juny.