06 de abril de 2016
06.04.2016
Brussel·les .

La UE signa la subvenció de 5,6 MEuros pels estudis del MidCat que passa per Figueres

El gasoducte millorarà la capacitat d´interconnexió amb la resta d´Europa

06.04.2016 | 16:43

La Comissió Europea ha signat aquest dimecres dos acords de subvenció de 5,6 milions d´euros per a la realització dels estudis necessaris per les obres del gasoducte MidCat, que permetrà millorar la connexió entre la Península i la resta d´Europa. "Perquè les empreses i les famílies puguin aprofitar tots els beneficis d´un mercat energètic integrat, l´energia ha de circular lliurement per tot Europa", ha assegurat el comissari europeu de Política Climàtica i Energia, Miguel Arias Cañete, coincidint amb la signatura de les subvencions. Segons Cañete, el MidCat acabarà amb "l´aïllament que pateixen alguns Estats membres" especialment els que depenen d´un únic proveïdor de gas.

El projecte MidCat forma part de la llista de Projectes d´Interès Comú de la Unió Europea. El març del 2015, el president de la CE, Jean-Claude Juncker, i els caps d´estat i de govern de França, Portugal i Espanya van remarcar-ne la seva importància estratègia en l´anomenada Declaració de Madrid.

Els fons provenen d´un programa de finançament per a les infraestructures energètiques i cobriran fins al 50% de les despeses subvencionables que realment s´hagin gastat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook