24 de desembre de 2015
24.12.2015
Previsió dels festius nadalencs

El sector turístic de mar i muntanya funcionarà a un rendiment entre mig i alt

Els establiments hotelers de l'Alt Empordà tenen una ocupació del 60%

24.12.2015 | 12:25
La gent pot passejar per la platja aquest Nadal.

El sector turístic de mar i muntanya, i també el d'interior, han ofert previsions d'ocupació per al període nadalenc que van del 50% dels hotels de la Garrotxa al 80% dels de muntanya del Pirineu gironí. Els de la Vall d'Aran, al seu torn, estaran ocupats a l'entorn del 65% i els de l'Alt Empordà i la Costa Brava cap al 60%. Cap al Camp de Tarragona, bungalows i càmpings ompliran pràcticament del tot sobretot per Cap d'Any, mentre que l'oferta hotelera tindrà una ocupació força més discreta. Finalment cal destacar la dinàmica de la ciutat de Barcelona, que penjarà el cartell de complet als apartaments i gairebé farà el mateix als hotels. El fet que l'hivern estigui essent poc rigorós ha afavorit l'arribada de turisme estranger.

Girona

Els hotelers gironins preveuen que la segona setmana de Nadal, del 28 de desembre al 3 de gener, serà la de més activitat del període de vacances entre el 24 de desembre i el 10 de gener. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, el 75% dels agremiats preveuen tenir una campanya similar a l'any passat. Els hotels de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès són els que tenen millors previsions d'ocupació, d'un 85% i un 70% respectivament durant la segona setmana de Nadal, és a dir, una mitjana de prop del 80%. Per contra, els hotels de la Garrotxa es quedaran en un 50% mentre que l'Alt Empordà i Costa Brava Centre, en un 60%. La mitjana d'estades que es registraran a la demarcació durant aquestes vacances oscil·larà entre dos i tres dies, essent el dijous 31 de desembre el dia que hi haurà un nombre major d´entrades, coincidint com cada any amb la celebració de Cap d'Any.

Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida calcula que la previsió d'ocupació per les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis al Pirineu de Lleida se situarà al voltant del 65% tot i que s'espera una punta que podria fregar la plena ocupació per Fi d'Any. Durant els 12 dies de període nadalenc les estacions d'esquí podrien vendre al voltant dels 200.000 forfets tot i que no n'hi ha cap que funcioni a ple rendiment degut a la manca de precipitacions. Precisament en aquest sentit, els complexos d'esquí estan pendents d'una davallada de les temperatures que els permeti fabricar més neu artificial mentre no arribin les nevades. La bona feina de les màquines trepitjaneus permet ara com ara esquiar en bones condicions a les pistes obertes a les estacions.

Tarragona

El dia de Cap d'Any i el cap de setmana que el segueix concentraran el gruix de l'ocupació turística de les pròximes setmanes al sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Especialment, en el cas dels càmpings –bungalows, concretament- de la zona interior i els allotjaments rurals, preveuen assolir en molts casos el ple total i allargar les estades aprofitant que el dia festiu coincideix enguany amb divendres. L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, que no ha facilitat cap previsió d'ocupació per a les pròximes setmanes, tindrà oberts entre tretze i quinze dels 85 hotels, amb una oferta que s'elevarà a les 5.178 places pels volts de cap d'any i Reis.

Catalunya Central

Les cases rurals de la Catalunya Central ja tenen reserves de fa dies per aquestes festes nadalenques. El fet que enguany la nit de Cap d'Any caigui molt propera al cap de setmana ha provocat que les reserves dels clients s'hagin allargat en el temps. Així, moltes de les cases de l'Anoia, Berguedà, Solsonès i Osona han optat per oferir els seus establiments des de dijous 31 fins a diumenge dia 3. El president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat a l'ACN que si bé la tendència dels darrers anys ja era "bona", aquest any la demanda pels quatre dies ha estat "brutal". Pel que fa al perfil del turista, la majoria són famílies i grups d'amics provinents de l'àrea metropolitana que busquen la tranquil·litat d'una casa gran amb llar de foc.

Barcelona i àmbit metropolità

Els apartaments de Barcelona penjaran el cartell de complet per cap d´Any i els hotels de la ciutat també fregaran la plena ocupació. Els càmpings que obrin a la regió metropolitana tindran una ocupació del 90%. Es preveuen estades més llargues, ja que el divendres 1 de gener és festiu. A aquesta oferta, s´han d´afegir els 24.000 places que oferirà Airbnb a la ciutat de Barcelona que també preveu fregar la plena ocupació. Per Nadal, el nivell d´ocupació serà més baix i estarà a l´entorn del 55%, segons explica Enrique Alcántara, president de la patronal d´apartaments de Barcelona Apartur. Alcántara destaca que amb la bona temperatura que viu aquest hivern Barcelona, la capital catalana es converteix en un dels destins més desitjats pels turistes europeus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook