09 de setembre de 2015
09.09.2015
Agència Catalana de l'Aigua

L'ACA desmenteix que el Pla de Gestió vulgui deixar sense cabal mínim la Muga

Fins l´actualitat, s´ha garantit un cabal ambiental del riu en el seu tram final, que en els darrers 5 anys ha estat, de mitjana, d´uns 3,4 m3/s

09.09.2015 | 18:35

L´Agència Catalana de l´Aigua nega rotundament, a través d'un comunicat fet públic aquest dimecres, que el Pla de Gestió de Districte de Conca Fluvial de Catalunya i el seu Programa de Mesures, que actualment es troben en fase d´informació pública, vulgui deixar sense cabal mínim el tram final del riu la Muga, tal com ha denunciat el col·lectiu ecologista iaeden-Salvem l'Empordà.
 
Segons l'Aca, la planificació preveu que s´hagin de complir, obligatòriament, uns cabals ambientals en el 98% dels cursos fluvials de les conques internes, durant el període comprès entre 2018 i 2020. El primer escenari seria per a zones protegides i el segon s´hauria d´aplicar a la totalitat de rius de les conques internes.
 
En el Pla de Gestió es planteja que no hi hagi una obligatorietat de cabals ambientals a la desembocadura de la Muga, donat que és un riu que amb els recursos actualment disponibles no pot garantir un cabal circulant estable i fix durant tot l´any. Tot i això, l´Agència Catalana de l´Aigua potenciarà els cabals circulants sempre que les condicions ho permetin.
 
Cal tenir en compte que fins l´actualitat s´ha garantit en tot moment un cabal ambiental en el tram final de la Muga, que ha estat, de mitjana, d´uns 3,4 m3/s al seu pas per Castelló d´Empúries.
 
Cal recordar que el Pla de Gestió de Districte de Conca Fluvial de Catalunya i el seu Programa de Mesures estan actualment en informació pública (fins a mitjans de setembre) precisament perquè tots aquells interessats puguin presentar al·legacions, les quals seran rebudes i analitzades. Paral·lelament, també cal fer esment que l´ACA està duent a terme els processos participatius vinculats a la revisió del Pla de Gestió, els quals han estat oberts a tothom qui hi vulgués participar i fer les seves aportacions. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema