08 de setembre de 2015
08.09.2015
Pre campanya 27s

Lluís Llach: "Tinc 67 anys i tinc pressa, molta pressa"

Més de 400 persones han omplert la Plaça Catalunya de l'Escala

08.09.2015 | 22:32
Més de 400 persones han omplert la Plaça Catalunya de l´Escala

El número 1 de la candidatura per Girona, Lluís Llach, ha dit que "tinc 67 anys i tinc pressa, molta pressa". "Durant més de 35 anys, ha explicat Llach, l´Estat ens ha humiliat, espoliat, tan a nosaltres com a la resta d´espanyols". "S´ho han carregat tot". Ara, però "hem dit prou, que s´ha acabat. La major part del poble català ha decidit deixar de ser aspirants a ciutadans per ser ciutadans de ple dret. Hem decidit que mai més serem súbdits". Més de 400 persones han omplert la Plaça Catalunya de l´Escala aquest dimarts al vespre.

Llach ha afegit que "Junts pel Sí volem facilitar aquest camí. Hem decidit fer un país. Per molt que ens critiquin i que ens diguin, ho farem. Un país es fa amb les dretes i amb les esquerres. No podem fer un país a trossos. Per això nosaltres som transversals".

"L´Estat espanyol ens insulta, ens amenaça, ens vol fer sortir els tancs al carrer´, per això, com a ciutadans ´estem iniciant la insurrecció pacífica i democràtica més important que s´està donant a Europa. Europa ens observa, i per això cal que sàpiguen que només ens manem i en menem a nosaltres mateixos. Nosaltres, el poble i els independents anem davant, els polítics van darrere". "Hem fet una candidatura així per demostrar que és la societat civil que va al davant. El que fa por a l´Estat és que és un moviment de la societat civil".

Llach ha dit que "Anem a un país nou, un país renovat. Farem un Estat que no caurà en els defectes dels que nosaltres hem patit. No ens comportarem com ells s´han comportat amb nosaltres´. ´Els espanyols que viuran a Catalunya podran ser espanyols de ple dret molt més feliçment que a Espanya. Aquí no marginarem a ningú. Serà un país per tothom".

El número 4 de la candidatura per Girona, Roger Torrent, ha explicat que "hem sabut trobar la fórmula per poder acabar allò que el 9N vam començar i no vam poder culminar. Veiem les places de Catalunya plenes a vessar de persones amb il·lusió i amb un somriure a la cara". Torrent ha afegit que "estem fent una cosa excepcional, anem junts partits i persones de la societat civil. Hi som perquè el moment és excepcional. Mai havíem tingut tan a prop el nostre somni, el de l´alliberament nacional". "Tenim projecte, tenim un full de ruta i tenim la il·lusió". A l´altra banda, la de l´Estat espanyol, no hi ha res, ´només hi ha arguments de la por, amenaces i insults, no hi ha alternativa´, ha dit el candidat gironí. "A partir del 27S farem un país nou en el que no hi haurà ministre de Defensa, i on tindrem les estructures que ens permetin millorar el benestar i la vida de les persones. Per això volem un Estat propi, per dignitat però sobretot, pensant en les persones".

La número 5 per Girona, Natàlia Figueras, ha explicat que "aquesta candidatura és transversal, formada per persones de perfils molt diferents. Això ens enriqueix. El nostre objectiu és ser un Estat lliure i que nosaltres mateixos decidim el que volem ser". Figueras ha afegit que "aquesta és la llista de les persones. Sense la gent Junts pel Sí no tindria sentit". Figueras, la més jove de la candidatura per Girona ha dit que "vull que construïm un país millor, pensat per les persones, perquè visquin millor, i perquè els joves tinguin un futur millor". "Tenim la oportunitat de la nostra vida, de construir el país que volem. Només ho farem possible si el 27S som molts i molts".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema