La IAEDEN-Salvem l´Empordà ha enviat a la Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat les seves consideracions respecte a un nou pla urbanístic que es projecta a l´aeròdrom d´Empuriabrava.

Els ecologistes creuen que hi ha una sèrie d´aspectes ambientals que són importants a tenir en compte abans d´aprovar aquest pla, especialment pel que fa l´ús d´aigua en les instal·lacions previstes. Els aspectes que s´haurien d´avaluar són les activitats aquàtiques recreatives, trobant-se en una zona especialment sensible pel que fa l´abastiment de l´aigua, les alçades dels edificis a construir, la capacitat del complex hoteler i l´increment de l´activitat aèria al costat d´una zona residencial.

Després d'haver consultat la documentació exposada, l´entitat ecologista vol definir diversos aspectes que ambientalment poden tenir rellevància per aquest projecte. En primer lloc, diuen que cal tenir molt en compte que l'àmbit d'actuació es troba sobre una zona "especialment sensible pel que fa a l'aigua". Segons els dos documents principals consultats -l'avanç del DIE i l´avanç de l'instrument de planejament-, es preveuen diferents activitats amb abundant demanda d´aigua: activitats aquàtiques recreatives -piscines amb onades i sense-, una zona d'aterratge sobre una làmina d'aigua i l'ús hoteler (sense especificar capacitat). "És imprescindible estudiar al detall aquestes afectacions", diu el document.