03 de agost de 2015
03.08.2015
Figueres

Imposen quinze sancions
per abocaments irregulars

Les sancions poden anar a 120 a 60.000 euros segons l'ordenança municipal

03.08.2015 | 16:07
Bosses de brossa fora dels contenidors.

Figueres ha denunciat quinze veïns en els primers deu dies d'un dispositiu especial contra els abocaments de deixalles al carrer. La campanya consisteix inspeccionar de les zones de contenidors de tots els barris de la ciutat, inclosos el Recinte Firal i el polígon industrial sud, amb l'objectiu d'acabar amb la imatge de residus dipositats al carrers. A banda de les denúncies, també han advertit mig centenar de persones més per incompliments de caràcter molt lleu. L'Ordenança municipal reguladora de la gestió del residus fixa un règim de sancions per als incívics que van dels 120 euros als 60.000 de multa, en funció de la gravetat de la infracció.

El dispositiu posa especial èmfasi en les zones on s'acostumen a acumular més residus voluminosos, com és el cas del carrer Avinyonet, el carrer Ample, el carrer Migdia, el carrer de les Granolles o el passeig del Cementiri.

Les infraccions, fixades a l'ordenança municipal estableixen, per a les infraccions de caràcter lleu, una sanció mínima de 120 euros amb un màxim de 1.800 euros. Per a fets molt excepcionals, les infraccions greus es poden sancionar de 1.801 a 30.000 euros i les molt greus de 30.000 a 60.000 euros.

Segons detalla l'ajuntament en un comunicat, l'alcaldessa de Figueres Marta Felip, ha anunciat que aquests controls seguiran el temps necessari, arreu de la ciutat, per aconseguir combatre aquests actes continuats d'incivisme que afecten greument la imatge de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema