Dues setmanes i mitja després de la inauguració del tram desdoblat de la N-II entre Caldes de Malavella i Sils, els transportistes gironins continuen esperant que es resolgui la petició que van fer el mateix dia que es va estrenar aquest traçat. El motiu és que Asetrans -la patronal dels transportistes a la província de Girona-, va demanar que s'aixequi la prohibició del pas de camions al tram de poc més de dos quilòmetres que està pendent de desdoblar entre Sils i Maçanet de la Selva. Tot i això, aquesta sol·licitud encara es troba sobre la taula.

El motiu és que, coincidint amb els dies de festivitat de Nadal, la petició dels transportistes gironins ha quedat pendent de resoldre. Així, es preveu que en els pròxims dies hi hagi una reunió entre la patronal i la Generalitat per tractar la situació. De fet, quan es va conèixer la sol·licitud d'Asetrans, el Departament de Territori i Sostenibilitat ja va avançar que es comprometia a estudiar la demanda de manera conjunta amb l'Estat, perquè tot i que la mesura -de la limitació del pas de camions- estigui acordada amb el Ministeri de Foment, és potestat de l'Executiu central aixecar la prohibició de tràilers.

Segons la normativa que va entrar en vigor a l'abril del 2013, la restricció de circulació de camions s'aplica als 81 quilòmetres de N-II que hi ha des de La Jonquera fins a Maçanet. De tots aquests quilòmetres, actualment n'hi ha 14 que ja estan desdoblats (anomenats A-2), on els tràilers poden circular-hi. Malgrat tot, els transportistes volen tenir la possibilitat d'operar sense restricció al tram que encara és de N-II de Sils a Maçanet. El fet és que es tracta d'una obra que es calcula que ha d'estar enllestida d'aquí a tres anys i mig. És per això que, davant el termini de 40 mesos que ha fixat Foment per enllestir el doble carril del traçat, Asetrans demana que mentre duri l'obra els vehicles pesants hi puguin circular.

El motiu és que aquest tram de carretera connectar amb l'enllaç de la C-35 i amb el peatge de l'AP-7 de Maçanet. És per això que la patronal considera que els camions puguin operar en aquest traçat, permet els trajectes de la Costa Brava i l'AP-7 en direcció a Sils, Caldes, la C-25 (Eix Transversal) i Girona. En canvi, amb la restricció, la carretera perd potencial per al transport.