El director de Negocis Emergents de Tecnalia -soci tecnològic del Bulli-, Fernando Espiga, està convençut que el projecte pot ser un "catalitzador de noves activitats econòmiques o renovació del teixit econòmic" de la comarca. L'empresa treballa per crear un "living lab" un laboratori de demostració i experimentació de productes i tecnologies noves de les empreses del sector de l'energia sostenible a Montjoi però creu que se'n podrien crear altres a la comarca o noves empreses. En una xerrada dins les Jornades "L'Empordà, el paisatge com actiu econòmic" a l'Espai Armengol de Vilajuïga va deixar clar que cal aprofitar l'impacte econòmic més enllà del turisme però que cal analitzar i elaborar prèviament un pla.

El Bulli comptarà amb les tecnologies més avançades en eficiència energètica, xarxes intel.ligents, generació, emmagatzematxe, o gestió energètica amb la construcció del "living lab" on les empreses podran provar la viabilitat dels seus projectes, per exemple, va dir Espiga, amb dispositius d'energia minieòlica. De fet, Tecnalia treballa perquè El Bulli sigui un punt de referència en sostenibilitat. Però aquesta visió d'innovació espera que impregni la comarca com l'entorn on es pot generar un impacte econòmi. Prèviament diu que cal un mapa que "defineixi l'estratègia de l'Empordà, combinant les seves potencialitats actuals amb aquest actiu tan singular".

"Si usem el Bulli Fundation només per atraure visitants, estarem desaprofitant una gran oportunitat", va dir Espiga. Considera que pot atraure empreses i talent internacional. Va insistir que cal un programa d'innovació que marqui com el territori i l'actiu del Bulli es facin complementaris, compatibles i sinèrgics, i analitzant quines orpotunitats de desenvolupament social i econòmic té l'Empordà. Això permetria tenir "diverses opcions i podrem dir anirem cap aquí o cap allà, veure quins projectes tractors es poden tirar endavant". El director de Tecnàlia va plantejar com a exemples la possibilitat d'unir l'actiu del paisatge que té la comarca i el fet que el Bulli serà un referent d'intervenció en un espai natural de manera sostenible a nivell mundial. A la jornada hi van assistir representants de diferents sectors i administracions. També es va comptar amb l'assistència de l'arquitecte del projecte, Enric Ruiz-Geli que va instar a aprofitar l'actiu del Bulli.