30 de juny de 2014
30.06.2014
Figueres

La presó Puig de les Basses rep el segon grup d'interns procedents de la de Girona

L'equipament penitenciari gironí es reconvertirà en Centre Obert per a presos de la demarcació en semillibertat

30.06.2014 | 21:43

El Centre Penitenciari Puig de les Basses, de Figueres, ha rebut aquest dilluns el segon grup d'interns. En aquesta segona fase, prèvia a la posada en marxa que tindrà lloc aquest dimarts 1 de juliol, han estat traslladats 90 interns procedents de la presó de Girona. Són tots els interns que complien condemna en règim ordinari a la presó gironina i també dels preventius, 80 homes i 10 dones. A partir d'ara, a la presó de Girona només hi romandran els interns que compleixen condemna en règim obert. Aquest mateix dilluns ha començat el procés per reconvertir el centre penitenciari gironí en el Centre Obert Girona.

L'equipament penitenciari donarà servei als interns de la demarcació que, atès el moment de la condemna en què es troben i per afavorir la seva reinserció sociolaboral, només hi pernocten, mentre que durant el dia surten del centre per assistir a recursos formatius o treballar.

S'estima que les obres s'allargaran durant quatre mesos, ja que la remodelació conviurà amb la presència dels interns destinats a aquest Centre.

El trasllat d'interns

Pel que fa al Centre Penitenciari Puig de les Basses, després de la segona fase de trasllats d'avui, ja compta amb 240 interns, que han estat distribuïts en tres mòduls de vida ordinària per a interns adults i el mòdul de dones. Cal recordar que també han entrat en funcionament la infermeria i el mòdul d'ingressos, així com els diferents serveis (cuina, bugaderia, fleca...).

Aquest dimarts, coincidint amb la posada en marxa oficial del Centre, Puig de les Basses rebrà un tercer grup de reclusos procedents del Centre Penitenciari Quatre Camins, ubicat a la Roca del Vallès. Durant el mes de juliol encara s'hi faran dos trasllats des de la presó barcelonina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema