18 de agost de 2013
18.08.2013
Quinze de turistes per setmana

Valoració «molt positiva» de les sortides amb pescadors

Des de la posada en marxa de Pesca Turisme el passat 14 de juny les visites a la llotja i el port pesquer s'han triplicat

19.08.2013 | 19:52
els dos primers turistes que el 14 de juny van sortir a la mar.

El president de l'Estació Nàutica de Roses (Alt Empordà) i impulsor de la iniciativa Pesca Turisme, Miquel Gotanoegra, fa una valoració "molt positiva" de les primeres setmanes de funcionament del projecte. En aquest sentit, destaca que les visites a la llotja i el port pesquer s'han triplicat des del passat 14 de juny superant el centenar per setmana. Pel que fa a les sortides en embarcacions d'arrossegament, l'activitat estrella, Gotanegra xifra en una quinzena els turistes que cada setmana han sortit a la mar. Una xifra "modesta", ha reconegut Gotanegra, però de la que estan "molt satisfets" tenint en compte que és "una experiència nova que molta gent no coneix" i que només 12 embarcacions la fan.

Des que el passat 14 de juny es va posar en marxa Pesca Turisme, una iniciativa pionera a l'Estat que busca donar a conèixer la cultura marinera i al mateix temps oferir un proposta turística diferent en temps de crisi, una quinzena de persones per setmana s'han fet a la mar amb embarcacions de pesca d'arrossegament de Roses. Miquel Gotanegra, president de l'estació Nàutica de Roses i impulsor del projecte, ha qualificat de "molt positiva" la resposta tant dels turistes com dels pescadors adherits a la iniciativa.

Gotanegra ha reconegut que la quinzena de sortides setmanals pot semblar uan xifra modesta però que no està gens malament tenint en compte que molta gent desconeix encara el projecte i la capacitat reduïda de les embarcacions, que en molts casos només poden portar dos turistes per sortida.

De fet, Gotanegra destaca que des de l'inici de Pesca Turisme les visites a la llotja i el port pesquer de Roses, dues de les propostes que també s'ofereixen, s'han triplicat fins a superar el centenar cada setmana. Unes xifres, segons Gotanegra, que demostren que la gent s'interessa per propostes com aquesta que ofereixen una "forma diferent" de fer turisme.

Tant positius han estat els resultats que la flota d'embarcacions adherides a l'iniciativa ja s'ha ampliat. Als 12 vaixells de Roses que van començar el passat 14 de juny ja s'hi han sumat dues embarcacions més, una de Llançà i una altra de l'Escala. Tot i que altres pescadors s'han mostrat interessats, Gotanegra ha descartat que aquest estiu se'n sumin de noves perquè no hi ha temps material per aconseguir els permisos i fer la formació necessària a les tripulacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema