Un total de dotze comarques es troben en perill molt alt de patir un incendi forestal, segons el mapa de predicció del perill d'incendi forestal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Es tracta del Bages, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, l'Anoia, la Conca de Barberà, la Ribera d'Ebre, el Priorat, la Terra Alta, el Segrià. Ñes Garrigues, l'Urgell i la Segarra. A més, el les comarques del litoral català i prelitoral el risc és alt, mentre que al Prepirineu i Pirineu és entre moderat a baix. Per a aquest divendres, s'espera un dels dies més calorosos de l'estiu.

En concret, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les temperatures màximes assoliran valors d'entre 32 i 37 graus a la Depressió Central i a l'extrem nord-est, entre 27 i 32 ºC a la resta del litoral, i entre 30 i 35 ºC a la resta del territori.

Aquest dijous, Protecció Civil va activar la prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, l'Infocat, i preveu que el risc, que es centra sobretot al litoral i el prelitoral, duri almenys fins a l'inici de la setmana vinent. Tot i que es descarta que hi hagi onada de calor, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que els propers dies es registrin temperatures molt elevades, probablement les més altes de l'any.