L'equip de govern de Figueres va anunciar fa algunes setmanes que estava estudiant la possibilitat d'instal·lar càmeres de videovigilància a la coberta fotovoltaica de la plaça Catalunya però la comissió de control dels dispositius de videovigilància hauria descartat aquesta opció i, per aquest motiu, el consistori s'està plantejar posar alguna mena de tanca a l'accés a la primera planta de l'espai per tal de protegir-lo de bretolades.

El regidor de Seguretat, José Luis Yécora (CiU), assegura que els requisits de la Generalitat per instal·lar aquest tipus de dispositius són molt restrictius i que, tenint en compte que la voluntat és protegir aquest edifici públic, s'està treballant en opcions com aquesta que siguin "menys invasives amb la intimitat de les persones".

"Cal buscar altres sistemes i seran els serveis d'Urbanisme els que determinin com ha de ser, però podria tractar-se d'una mena de tanca d'accés a la part superior que impedís que s'hi facin despecfectes", diu l'edil. I és que, tot i que no ha concretat quin tipus de bretolades s'hi han dut a terme, Yécora constata que als vespres s'hi concentren joves i que és important pel consistori mantenir aquest equipament que, entre d'altres coses, compta amb un important nombre de plaques fotovoltaiques que generen electricitat per a la població.

D'altra banda, el regidor ha explicat que s'estan ultimant els detalls per tal de poder posar en marxa la sala de control de les càmeres de videovigilància que han d'anar instal·lades al carrer Rubadonadeu, l'aparcament dels Fossos, la zona poliesportiva a tocar de l'Hospital i la plaça de la Palmera.

En total, es tractarà de 17 dispostius que tenen com a objectiu dissuadir problemes en aquests punts que consideren "conflic?tius". Per això, s'està enllestint aquest espai de control que s'ubi?ca a les dependències de la Guàrdia Urbana i que s'hauria de poder posar en marxa en les properes setmanes.

Plantejar més espais

Va ser l'alcalde, Santi Vila (CiU), però, qui va fer pública la voluntat del consistori de buscar nous punts on instal·lar càmeres, entre els quals hi havia la coberta de la plaça Catalunya. Yécora ja va assegurar aleshores que primer cal comprovar que les que compten amb autoritzacions funcionen correctament i donen els resultats esperats i que després caldria estudiar nous espais de possible instal·lació.

La iniciativa, que s'ha dut a terme en d'altres ciutats, es va donar a conèixer el febrer de 2011 després que la ciutat experimentés diversos fets delictius i robatoris. Estava previst que es possessin en marxa el mes d'abril o maig passat però, segons va explicar aleshores l'edil, els requisits es van allargar més del que preveien i, finalment, està previst que es puguin posar en funcionament al llarg d'aquest principi d'any.