L'Associació Bandera Blava d'Europa (ABAE) ha concedit 85 banderes blaves a les platges de Catalunya i 19 als ports, el que són dos menys a les platges i dos menys als ports que l'estiu passat. El que el president d'ADEAC-FEE, José R. Sánchez Moro, ha qualificat d''anècdota' la pèrdua de quatre banderes i ho ha atribuït a l'impacte del temporal de la primavera i al fet que diversos ajuntaments no han presentat la candidatura pensant que no rebrien el guardó com a conseqüència del temporal. Per poder tenir la Bandera Blava, platges i ports esportius han de complir amb uns estrictes requisits en matèria de medi ambient, seguretat, confort, informació i sensibilització ambiental.

Les platges premiades a Girona amb la Bandera Blava 2010 són la Platja Gran, de Portbou; Grifeu i Del Port, de Llançà; Port de la Selva; D'Empúriabrava, de Castelló d'Empúries; Cala Montgó, de Torroella de Montgrí; Tamariu, Canadell i Llafranc, de Palafurgell; La Fosca, de Palamós; Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i Cala Cristus-Ses Torretes, de Sant Antoni de Calonge; Cala Rovira, Platja d'Aro i Sa Conca, de Castell-Platja d'Aro; Sant Feliu i Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols; La Mar Menuda i Gran de Tossa, de Tossa de Mar; Lloret, Fenals i Sa Boadella, de Lloret de Mar; i Blanes, Sabanell i Sant Francesc, de Blanes.

Les de Barcelona són Malgrat Centre, de Malgrat de Mar; Pescadors-La Riera, de Pineda de Mar; Garbí i Gran de Calella, de Calella; De Cavaió, d'Arenys de Mar; Dels tres Micos, de Caldes d'Estrac; Ocata, del Masnou; Pescadors, de Badalona; Nova Mar Bella, Mar Bella, Bogatell, Nova Icària, Barceloneta i Sant Sebastià, de Barcelona; Castelldefels; Ribes-Roges, D'Adarro i Sant Gervasi, de Vilanova i la Geltrú; i Llarga, de Cubelles.

De Tarragona han resultat premiades la de Segur de Calafell, L'Estany-Mas Mel i la Calafell, de Calafell; la de Cunit; la de Coma-ruga i Francàs, de El Vendrell; la de Roda de Barà i Costa Daurada, de Roda de Barà; la de Creixell; la de La Paella i el Barri Marítim, de Torredembarra; la d'Altafulla, les de La Móra, Arrabassada i Savinosa, de Tarragona; La Pineda de Vila-Seca; la de Llevant, de Salu; les del Cap de Sant Pere, Vilafortuny i Esquirol, Cavet i Prat d'en Forés, de Cambrils; les de Cristall, Pixerota, Cala Vienesos-Platja dels Penyals de Mont Roig del Camp; les de La Punta del Riu, l'Arenal i Torn, de Vandellós i L'Hospitalet de l'Infant; les de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l'Alguer i Calafetó, de l'Ametlla de Mar; les de Cap Roig i d'Avellaners, de l'Ampolla; les de Parc de Garbí i Les Delícies, de Sant Carles de la Ràpita, ifinalment la de Les Cases d'Alcanar-El Marjal, d'Alcanar.

Pel que fa als ports esportius que han estat premiats amb la Bandera Blava de Girona són Port Nàutic de Llançà, P. N. Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, C. N. L'Escala, C. N. L'Estartit-Torroella de Montgrí, P. D. Marina de Palamós i Club de Vela Blanes. Els ports de Barcelona premiats han estat el Consorci Port Mataró, Marina Port Vell-Barcelona, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta-Castelldefels, C. N. El Garraf-Sitges i Aiguadolç-Sitges. Els de Tarragona són Port de Segur de Calafell, Port de Torredembarra, Port Esportiu de Salou, P. D. de l'Hospitalet de l'Infant-Vandellós i L'Hospitalet de l'nfant, C. N, L'Ametlla de Mar i C. N. L'Ampolla.

Catalunya és on més banderes blaves s'han perdut, juntament amb Andalusia (-4). S'han mantingut a Múrcia, Ceuta i Melilla i on més se n'han donat de noves ha estat a Balears (+9), Astúries (+8) i Galícia (+8). L'Estat lidera aquestes banderes, de les que se n'han atorgat 3.511 a l'hemisferi nord.