Figueres va aprovar dijous al vespre una moció de suport al referèndum, presentada per ERC, que va rebre el suport d'ERC, CiU i ICV i el vot en contra del PSC i PP. Aquest divendres al vespre, Argentona (Maresme) també va aprovar una moció a favor de la consulta independentista, que en aquest cas va presentar l'Entesa per Argentona i que va tenir el suport d'Esquerra, l'Entesa, CiU i Tots per Argentona i el vot contrari dels representants del PP i Agrupació Argentona.

A la iniciativa d'Arenys de Munt a convocar una consulta popular sobre la independència s'hi sumen a més de Figueres i Argentona, les localitats de Seròs (Segrià) i també de Sant Pere de Torelló (Osona).

El municipi de Seròs també pretén portar a terme una consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya, segons va confirmar a l'ACN dimecres passat, l'alcalde d'ERC de la població, i vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gabriel Pena. Per la seva banda, aquest divendres l'alcalde de Sant Pere de Torelló i president de l'Entesa de Progrés Municipal (EPM), que forma coalició amb ICV, Jordi Fàbrega, també va apuntar que volen tirar endavant el referèndum.

De moment, la celebració del referèndum a Arenys de Munt està en suspens després que dimecres passat l'Advocacia General de l'Estat hagi presentat un recurs contra la consulta ja que, considera, la seva convocatòria és competència exclusiva de l'Estat. CiU, ERC i ICV van criticar, al seu moment, la decisió de l'Advocacia, mentre que el PP i Ciutadans van demanar que s'eviti un referèndum que és 'il·legal'.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, també va recordar aquest divendres als organitzadors del referèndum d'Arenys de Munt que 'l'autodeterminació i la independència no tenen cabuda a la Constitució' i que ja hi ha hagut una resolució judicial sobre la consulta. La vicepresidenta va afirmar que el criteri de l'executiu espanyol és el que va expressar l'advocat de l'Estat, que va ser qui va instar el jutge a prohibir-ne la celebració.

El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha acusat aquest dissabte De la Vega d'exhibir la constitució 'com si fos un codi penal contra els catalans'.

Per la seva banda, des de l'Ajuntament d'Arenys de Munt afirmen que la consulta sobre la independència 'dóna sentit a la política' perquè 'demana l'opinió del poble'.