El secretari general del sindicat CCOO Catalunya, Javier Pacheco, ha lamentat la "supèrbia" de la Conselleria d'Educació, que, en la seva opinió, ha portat la comunitat educativa a la vaga que comença aquest dimarts.

En unes declaracions als periodistes aquest dimarts en un piquet informatiu a l'Institut Escola Trinitat Nova de Barcelona, Pacheco ha demanat que el Govern "doni resposta ràpidament al clam de la vaga" i faciliti un procés de negociació sobre les demandes sindicals.

"L'actitud de negació del Govern ha aconseguit posar tothom d'acord. No pot ser que la imposició sigui el model d'ensenyament. La lletra pel cul entra no és el funcionament del model educatiu català", ha emfatitzat.

Al seu torn, la portaveu d'Educació del sindicat, Teresa Esperabé, ha confiat que la manifestació convocada aquest dimarts a les 11.30 hores serà "històrica".

Ha demanat la dimissió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray i ha qualificat els serveis mínims que s'han dictat d'"abusius", malgrat la qual cosa espera un seguiment --textualment-- massiu.